Group 2

Hvilken utvendig solskjerming skal du velge?

Hvilken utvendig solskjerming skal du velge?
4.5 (90.97%) 31 votes

 

Hilde-Marie Guran Frantzen

MarkiserScreens er et av flere typer utvendig solskjerming

Markiser kan generelt deles i to; vindusmarkiser og terrassemarkiser. Forskjellen er at vindusmarkiser monteres ved vindu, mens en terrassemarkise fungerer som et lunende tak både mot regn og sol. Du kan få markiser som er vind- og solstyrt, men også manuelle som sveives ut og inn for hånd. Om du ønsker solskjerming med markisemotor vil derimot prisen bli mye dyrere enn en manuell markise. Markiser kommer i mange varianter, priser og farger.

+ Hindrer solvarme

+ Kan reguleres i forhold til vær

 

Screen

Utvendig screen, eller rullegardin av perforert duk i kassett, holder både sollys og varme ute. Screen skjermer for innsyn, men du kan samtidig se ut gjennom rullegardinen. Screen krever liten opplagring av duken, noe som gjør at den enkelt kan monteres under vannbrett på de aller fleste boliger. Screen kan lett rengjøres med svamp og vann, og samler mye mindre støv enn eksempelvis persienner.

+ Tar lite plass

+ Lett å rengjøre

 

Persienner

Utvendige persienner er mer effektive enn innvendige da de lettere filtrerer bort solstråler før de får tid til å varme opp vindusflaten. Utvendige persienner gir dermed det laveste varmeinnslippet av alle typer solskjerming. På vinteren og i overskyet vær kan persiennene reguleres slik at du får inn naturlig dagslys. Dette kan selvfølgelig fjernstyres fra inne – enten med motor eller manuelt.

+ Veldig anvendelige

– Lavt varmeinnslipp

 

Solfilm

Utvendig solfilm, eller vindusfilm, klistres enkelt rett på vinduet. Solfilm kommer i mange ulike fargetoner, så her er det lett å finne en som passer ditt hjem. En god solfilm kan også flektere opp mot 95% av solvarmen, i tillegg til å være isolerende. Noen typer vindusfilm er dessuten ripesikre og du vil derfor ikke få noen skader ved eksempelvis vindusvask.

+ Krever minimalt med rengjøring

+ Hindrer solvarme

 

Tilbud og priser på utvendig solskjerming

Vi har samlet leverandører for deg slik at du enkelt og raskt kan finne den solskjermingen du ønsker til best pris. Ved å fylle ut skjemaet nedenfor vil du enkelt få opp de leverandørene som passer dine krav.  Du vil deretter motta de beste tilbudene fra de leverandørene du velger med løsninger og priser som passer dine behov. På denne måten vil du raskt kunne sammenligne løsninger og velge det tilbudet du ønsker

 

Utvendig solskjerming: inspirasjon

Vurdere du å investere i utvendig solskjerming? På varme sommerdager kan det gjøre godt med litt skygge utenfor huset. Finn inspirasjon til ulike typer utvendig solskjerming her!

read more