Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Hva gjør en eiendomsmegler?

Hva gjør en eiendomsmegler?
4.6 (91.27%) 55 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Eiendomsmegler viktig ved kjøp og salg

Å kjøpe bolig er en av de største investeringen man gjør i løpet av livet, og megleren er en viktig del av prosessen. En eiendomsmegler fungerer som en mellommann som forhandler upartisk mellom kjøper og selger. Det er viktig at transaksjonen skjer på en optimal måte, slik at både kjøper og selger føler seg trygge og blir fornøyd.

 

Å velge eiendomsmegler

Når du skal selge bolig, er noe av det første du bør gjøre å finne en eiendomsmegler.

– Som boligselger er det viktig hvilken megler du velger – det betyr mye for resultatet, sier eiendomsmegler og daglig leder Espen Strøm i Aktiv Eiendomsmegling Innlandet.

– Finn en megler som tar seg tid til å gi deg individuelle råd om kjøp og salg. Vedkommende skal formidle det som kanskje er din største økonomiske verdi i livet, så den beste megleren er den som gjør deg trygg og som sørger for en god handel, råder Strøm.

 

Hva gjør en eiendomsmegler?

En eiendomsmegler må først og fremst ha god kjennskap til aktuelle lover og regler. Som person må megleren like å snakke med ulike typer mennesker og skape tillit. De utfører mye administrativt arbeid og jobber systematisk gjennom hele prosessen. En god eiendomsmegler må også være en god selger – han eller hun skal jo tross alt selge boligen din!

 

Ved salg eller utleie vil eiendomsmegler hjelpe selger med å:

verdivurdering av eiendom
– visning og budrunde
– lage prospekt
– markedsføre og annonsere boligen

– forhandling med potensiell kunde
– bistå i utarbeiding av dokumenter for tinglysning

 

Ved kjøp vil arbeidsoppgavene innebære:

verdivurdering av eiendom på grunnlag av dens tilstand
– bestemme kvaliteten av investeringen
– forhandle mellom kjøper og selger
– signere avtaler og gjennomgå kontrakter

 

Hvordan velge eiendomsmegler?

Å velge eiendomsmegler kan være en komplisert lang og komplisert prosess. Hos Tjenestetorget fyller du ut med noen få opplysninger i ett skjema og velger hvilke meglere du ønsker tilbud fra. Du vil da bli kontaktet for å avtale et personlig møte og verdivurdering av de. Etter verdivurderingen vil du da få flere tilbud du kan sammenligne.

Slik får du en best mulig avtale, til en best mulig pris. Det er enkelt, gratis – og helt uforpliktende!

Hvordan velge megler?

Hvordan skal du velge riktig eiendomsmegler? Her er 6 tips for hvordan du finner den beste megleren når du skal selge bolig.

read more