Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Kollektiv hjemforsikring

Hva er kollektiv hjemforsikring?
4.5 (90.21%) 47 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Du som er LO-medlem har faktisk en innboforsikring (kollektiv hjemforsikring) ”innbakt” i medlemskontingenten. Dette er en forsikring som er forhandlet frem av LO på vegne av alle medlemmene og er levert av Sparebank1.*

Unngå å bli dobbeltforsikret!

Hvis du allerede har denne forsikringen, er det ingen vits i å kjøpe en separat innboforsikring. Til forskjell fra livsforsikringer, får du ikke dobbelt opp av erstatninger hvis du har to skadeforsikringer.

For ordens skyld bør du selvsagt dobbeltsjekke at du har en kollektiv hjemforsikring fra LO, og har du det, kan du bare si opp den andre du har. Så sparer du 1 000 -2 000 kroner. Denne forsikringen har en forholdsvis lav egenandel, 3 000 kroner for de fleste typer skadeoppgjør, mens student- og lærlingmedlemmer betaler ingen egenandel ved skader over 1000 kroner.

Ikke en villaforsikring

Merk at dette er en innbo-, ikke villaforsikring (husforsikring). Bor du i en leilighet, holder det som regel. Men bor du i et selveiet rekkehus, tomannsbolig, enebolig eller lignende, må du ha en villaforsikring som også dekker selve bygningen. Du behøver selvsagt ikke kjøpe det via Sparebank1, men velge der hvor det er billigst.

LO og Sparebank1 tilbyr LOfavør Husforsikring. Her reklamerer de med ett oppgjør, én kontaktperson og én egenandel dersom hjemmet ditt får en skade. Men du bør selvsagt måle det opp mot prisen. Det kan lønne seg å samle alle forsikringer i ett selskap, men heller ikke her er du nødt til å gå for Sparebank1, selv om du har den kollektive innboforsikringen der. Mål deres tilbud opp mot konkurrentens, ved å sende hele forsikringspakken din på anbud via tjenestetorget.no

Verdigjenstander i kollektiv hjemforsikring

Har du spesielt kostbare verdigjenstander, for eksempel en dyr offroad sykkel, smykker, eller videokamera? Du bør sjekke om disse dekkes fullt ut gjennom innboforsikringen, eller om det er et øvre tak på erstatningen. For eksempel har de fleste innboforsikringer et tak på hvor mye du kan få tilbake ved stjålet sykkel, gjerne 5-10 000 kroner. I så fall behøver du kanskje en separat verdisakforsikring på disse gjenstandene.

Student

En innboforsikring dekker alle som bor på adressen. Det betyr faktisk også at den ofte dekker studenter som har flyttet hjemmefra, så framt de fortsatt er registrert på hjemadressen i folkeregisteret.

En student får normalt ikke endret sin adresse i folkeregisteret til studieadressen, men beholder den hos foreldrene til han/hun er ferdig med studiene og skaffer seg en jobb. De ulike selskapene har noe ulik regelverk på dette punktet, så det er smart å sjekke hva som gjelder i ditt selskap før barna eventuelt kjøper en egen innboforsikring.

Få tilbud på innboforsikring

Trenger du innboforsikring? Få tilbud fra flere forsikringsselskaper raskt og enkelt gjennom ett skjema. Velg hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du får og velg beste. Du sparer både tid og penger! Tjenesten er gratis og uforpliktende.

* Forsikringen gjelder imidlertid ikke deg som har reservert deg, er elevmedlem eller medlem av Norsk Jernbaneforbund eller Lokmannsforbundet.