Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Hva bør du pusse opp før salg?

 

 

Hilde-Marie Guran Frantzen
Hva bør du pusse opp før salg?
4.5 (89.35%) 62 votes

 

 

Å pusse opp før salg

Å pusse opp et slitent bad kan fort koste 300-400 000 kroner. Å rette opp et par lister og gi stueveggen et nytt malingsstrøk, koster kanskje under tusenlappen. Men du vil sannsynligvis få igjen det mangedobbelte av liste- og malejobben. Det nye badet, derimot, vil sannsynligvis øke verdien med langt mindre enn kostnaden. Vinningen går opp i oppussings-spinningen.

 

Dette bør du pusse opp før salg

Meglerne er ganske samstemte når det gjelder hva du bør og ikke bør gjøre før salget: Sett av et par dager og gjør den siste finishen!

  • Mal slitte vegger
  • Rydd inne og ute. Lag trivelige uteområder
  • Sett opp lister som mangler
  • Sparkle ”sår” i listverk og kanter. Mal dem
  • Fest løse ledninger. Ikke la dem ligge hulter til bulter under TV-en
  • Ha det lyst og trivelig
  • Ikke ha for mange møbler og fjern alt som bare er funksjonelt som aviskurver
  • Vask terrassen og gjerdet fri for grønske

 

Foto: Flickr, 55Laney69Felles for disse grepene er at de ikke koster så mye. Det tar litt tid, men ikke mye penger. Setter du av en helg, er mye gjort. Selv om det kanskje ikke lønner seg å pusse opp kjøkkenet før salg kan det være en ide å friske det opp litt. Man kan for eksempel bytte benkeplate og håndtak på skapene så vil mye være gjort uten store omkostninger.

 

Det er slett ikke sikkert at du bør pusse opp bad eller kjøkken. Mange kjøpere ønsker heller å sette sitt eget preg på disse rommene, og det er ikke sikkert at din smak faller i smak hos dem. Det er ikke uvanlig at det blir budkrig om boliger hvor det trengs grundig oppussing av bad og kjøkken. Hvorvidt du skal freshe opp boligen mest mulig, er også avhengig av stedet du bor, og kundegruppen du henvender deg til. For enkelte boligtyper og i enkelte områder, er det lettest å selge en bolig som man kan flytte rett inn i. Snakk med en megler før du setter i gang. Du må uansett få en prisvurdering av boligen, og kan da be om råd om hvilke tiltak som er mest lønnsomme i ditt boligmarked.

Ikke puss opp uten fagkunnskap

Husk på at det er noen viktige ting du må unngå.  Du må aldri fikse på bad eller elektrisk anlegg selv uten fagkunnskap. Pass på å få ordentlig dokumentasjon på jobben som er gjort. Ikke forsøk å skjule eiendommens svakheter på overflaten, det kan fort bli gjennomskuet. Ikke tenk på hvordan du selv vil ha det, prøv heller å tenke på hvordan folk flest vil ha det. Hvis du er usikker kan du spørre megleren.

Finn beste eiendomsmegler

En god megler kan være avgjørende for boligsalget. Nå kan du sammenligne lokale eiendomsmeglere raskt og enkelt. Fyll ut skjemaet under, velg meglerne du vil sammenligne og finn beste eiendomsmeglere for ditt boligsalg. Tjenesten er gratis og uforpliktende, lykke til!

Sammenlign eiendomsmeglere raskt og enkelt

Sjekk ekspertise, priser, tilbud og verdivurderinger fra flere lokale eiendomsmeglere. Start med å fylle ut skjemaet under. Du velger de meglerne du ønsker tilbud fra. Deretter vil du bli kontaktet av dem for å avtale tid for verdivurdering, samt et pristilbud. Tjenesten er gratis og uforpliktende, lykke til!

Hvordan velge megler?

Hvordan skal du velge riktig eiendomsmegler? Her er 6 tips for hvordan du finner den beste megleren når du skal selge bolig.

read more