Group 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Icon input - Email

Hundeforsikring

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hundeforsikring

Det er dyrt å eie en hund. Skulle det skje et uhell, kan veterinærutgiftene ved sykdom eller skade fort koste deg flere tusen kroner. Å forsikre hunden din vil være en god investering, for på den måten kan du i alle fall slippe de økonomiske bekymringene.

Forsikre din hund?

Det skal føles trygt og enkelt å forsikre hunden din. Det finnes mange omfattende hundeforsikringer på markedet som vil kunne gi deg og hunden din trygghet hele hundens liv. Du kan velge mellom mange typer forsikring for hund. Du tilpasser selv forsikringen og prisen på forsikringen etter ditt behov, ved at du selv velger dekningsomfang, forsikringssum og egenandeler. I markedet vil du finne mange forsikringsselskap som ønsker å hjelpe deg med å skreddersy en løsning for deg og dine behov. De ulike forsikringsselskapene har ulike forsikringsvilkår og priser, det er derfor viktig at du sjekker grundig hos ulike selskap før du bestemmer deg. Det er opp til deg selv å sette deg inn i forsikringsvilkårene hos de ulike selskapene.

Veterinærforsikring til hund

Har du en veterinærforsikring kan denne gi deg trygghet hele hundens liv. Veterinærforsikringen kan gi deg erstatning når hunden er hos veterinær og behandler hunden din for en sykdom eller skade. Skal du ha den mest omfattende veterinærforsikringen må denne være tegnet før valpen har fylt måneder. Denne forsikringen dekker også blandingshunder og uregistrerte hunder når det kommer til leddsykdommer, på lik linje med registrerte hunder. Man kan også tegne en ordinær veterinærforsikring. Denne varer også livet ut og kan tegnes etter at hunden har fylt fire måneder. En annen forsikring man kan velge er en ulykke veterinærforsikring, den er begrenset til å gjelde akutte ulykker og skader.

Det varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap hva veterinærforsikringen dekker. Derfor er det ekstra viktig at du leser deg godt opp hos de ulike selskapene før du velger det selskapet og forsikringer som møter ditt behov og din hund sitt behov. Veterinær- og behandlingsutgifter dekker av veterinærforsikringen. Hos flere av selskapene inngår også dette:

- Behandling som skyldes skade eller sykdom
- Trekking av ulykkesskadde tenner
- Medisiner
- Veterinærutgifter for valpekull
- Kreftbehandling
- Fysioterapi og behandling

Livsforsikring til hund

Det er også mange som velger å kjøpe livsforsikring til hunden sin. En livsforsikring kan gi deg erstatning om hunden sitt liv skulle gå tapt eller om den skulle forsvinne i løpet av forsikringstiden. Hva summen på livsforsikringen for din hund blir, vil avhenge av hundens markedsverdi og denne verdien fastsettes vanligvis på bakgrunn av meritter og innkjøpspris.

Skal du ha den mest omfattende livsforsikringen til hund, må denne være tegnet før valpen har fylt fire måneder. Livsforsikringen som er mindre omfattende, kan tegnes etter at valpen har fylt fire måneder. Her er det ingen egenandel. Det finnes også en begrenset livsforsikring og denne kan gi erstatning om hunden skulle dø som følge av en ulykke eller at den forsvinner. Denne forsikringen vil ikke gjelde dersom hunden dør eller at den må avlives som følge av sykdom.

Egenandel

Hva du selv må betale av veterinærutgifter kalles for egenandelen. Du vil få en lavere årspremie for veterinærforsikringen, for jo høyere egenandel du velger. Du kan selv påvirke prisen på forsikringen ved at du velger faste egenandeler og bevegelige egenandeler.  Eksempelvis er faste egenandel 1000 kroner, 1500 kroner, 2000 kroner og 4000 kroner. Eksempler på de bevegelige egenandelene er 15 % og 20 %.

Tilleggsforsikring til hund

Du kan velge tilleggsforsikringen dersom du ønsker å utvide hva forsikringen skal dekke.

Tilleggsforsikringer til veterinærforsikringen:
- Rehabilitering
- Ledd
- Avl veterinærforsikring
Tillegg til livsforsikring:
- Elite
- Avl Liv

For deg som driver med oppdrett av hund, har mange hunder, jobber, konkurrerer eller jakter med hunden din, er det også mulig å kjøpe spesialforsikringer:

- Flokk
- Jakthund
- Skjulte feil

Hva koster en hundeforsikring?

Premien, altså kostnaden, for en hundeforsikring vil være påvirket av hvilket forsikringsbeløp du velger, hvilken type forsikring og hvilke egenandeler du velger. Premien blir også påvirket av hundens rase. De hundene som forsikres etter fylte seks år, får et seniortillegg i prisen. Flere forsikringsselskap gir ofte en rabatt eller samlepris om du skulle ha flere forsikringer i samme selskap. Bestiller du forsikringer over internett, er det også muligheter for å få internettpris. Priser og vilkår vil variere fra selskap til selskap, det er derfor viktig at du sammenligner flere selskap før du tar et valg.