Group 2

Holde visning selv

 

Linda Therese Stadeløkken

Noen velger å holde visning selv for å spare penger. Andre ønsker det fordi megleren kanskje vil prioritere en annen visning. Jeg vil nok anbefale deg å betale megleren for å holde visningen. Det kan for Foto: Flickr, decor8 holly.eksempel komme spørsmål vedrørende teknisk stand eller reguleringsplaner i området, som en megler er mer oppdatert på, og som hun kan svare bedre på.

La megleren ta seg av praten

Det hender man må holde tunga rett i munnen og ikke buse på med informasjon som man ikke har sjekket nøye. Dette er meglerne som regel mye bedre på. Uansett: Ikke diskuter pris! Noen kjøpere vil prøve seg frem for å tolke hvor lavt du kan gå i forhold til prisantydning. Overlat dette til megleren, hun eller han er mye mer erfaren i slike diskusjoner. Hold deg heller til informasjon om nabolag, skoleforhold, hvilke barnehager som har best rykte etc. Der har dere sannsynligvis mer kunnskap enn megleren.

Forbered deg godt

Hvis du allikevel vil eller må holde visningen selv, er det en del forberedelser du bør gjøre:

  • Rydd og vask: Gjør det grundig! Husk at kjøperne åpner både boder og skap under vasken, så det bør være ryddig over alt
  • Rydd ute: Sørg for at det er lett å komme til boligen. Kanskje du kan be naboene om å sette bilene litt lenger nedi gata i noen timer, slik at kjøperne kan parkere rett utenfor.
  • Småfiksing: Sett opp den siste lista som du har utsatt så lenge. Pass på at kjøkkenskuffen ikke sitter fast slik den pleier. Kjøp knotten som mangler på den lille boddøra.
  • Lys: Har du peis: Bruk den! Lys opp også de mørke krokene. Lys gir romfølelse. Levende lys er koselig, men ikke overdriv
  • Luft ut: La dører og vinduer stå på vidt gap i noen minutter på morgenen før kjøperne kommer. Få ut ”sovelukta” fra soverommet. Røyker dere? Gjør det heller utendørs i dagene før visning
  • Barn: Hold egne barn og husdyr borte fra visningen.

Husk å vær høflig og ikke treng deg på. Alt trenger ikke å forklares og det er viktig at de  som er på visning får tid og rom til å kikke fritt.

Sammenlign eiendomsmeglere raskt og enkelt

Sjekk ekspertise, priser, tilbud og verdivurderinger fra flere lokale eiendomsmeglere. Start med å fylle ut skjemaet under. Du velger de meglerne du ønsker å få tilbud fra. Videre blir du kontaktet for å avtale en verdivurdering og få et pristilbud. Tjenesten er gratis og uforpliktende, lykke til!

Hvordan velge megler?

Hvordan skal du velge riktig eiendomsmegler? Her er 6 tips for hvordan du finner den beste megleren når du skal selge bolig.

read more