Group 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Icon input - Email

Hesteforsikring

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hesteforsikring

En hest er en dyrebar investering, men du kan føle deg trygg om du har en hesteforsikring. Skulle det ha seg slik at hesten din blir skadet, syk eller at den dør, er det fint for deg å vite at hesten din er forsikret og at du derfor ikke trenger å ha økonomiske bekymringer. Det er flere ulike forsikringer til hest du kan velge mellom.

Forsikre din hest?

Det er flere forsikringer du kan velge mellom. Hva disse forsikringene dekker, hvilke forsikringsvilkår de har og hva de koster vil variere fra selskap til selskap. Man kan kjøpe forsikringer som er spesialtilpasset sin hest og ofte vil man kunne finne egne forsikringer til aktive trav- og galopp og montèhester. Enkelte ganger trenger man en veterinærattest for å kunne endre eller tegne en forsikring. Veterinærattesten kan ikke være eldre enn 30 dage fra den dagen endringen eller forsikringen skal starte og gjelde.

Veterinærforsikring til hest

Ønsker du en forsikring som varer hele hesten sin levetid, velger du veterinærforsikringen. Denne forsikringen vil gi deg erstatning dersom hesten skulle bli skadet eller syk. Skulle det ha seg slik at hesten ble skadet eller syk, er det viktig at hesten får best mulig behandling. Det varierer fra selskap til selskap, men det er ofte slik at forsikringen kan tegnes fra hestens andre levedøgn, eller fra den er ni dager gammel, til og med det året hesten fyller 15 eller 16 år. Hva forsikringen dekker og hvilke vilkår som gjelder vil variere avhengig av selskapet. Derfor er det viktig at du leser deg grundig opp hos de ulike selskapene for å finne forsikringen som passer best for din hest.

Eksempler på hva veterinærforsikringen kan dekke:

- Veterinærutgifter
- Veterinærutgifter for føll
- Medisiner
- Fysioterapi og rehabilitering
- Tannbehandling som følge av ulykke
- Fødselshjelp
- Død eller avlivning
- Kastrering på grunn av sykdom
- Død eller avlivning på grunn av sykdom eller ulykke

Det finnes også en rimelig og enkel forsikring som gir deg erstatning om hesten din skulle dø eller bli borte. Men denne forsikringen dekker ikke veterinærutgifter.

Livsforsikring til hest

Man kan også velge å kjøpe livsforsikring til hesten. Her velger man en forsikringssum som tilsvarer hestens verdi og du betaler ikke egenandel. Etter at hesten har fylt 16 år, vil det være en reduksjon av livsforsikringen med om lag 20 % hvert år. Frem til hesten er 22 år, gjelder livsforsikringen og den dekker dødsfall og om hesten skulle forsvinne.

Det finnes også en begrenset livsforsikring som dekker ulykke. Denne kan tegnes for eldre hester, til og med det året hesten fyller 21 år.

Egenandel

Egenandelen er det du selv må betale. Her velger du mellom en fast eller bevegelig egenandel. Den bevegelige egenandelen ligger på rundt 20 %. Egenandelen øker, jo eldre hesten blir.

Tilleggsforsikring til hest

Det er mulig å kjøpe tilleggsforsikring til hest som dekker:

- Om foster eller føll dør eller avlives
- Halthet
- Løpshest bruksverdi
- Avl bruksverdi

Som hesteeier har du et ansvar. Dersom hesten sin skader andre personer, eller andre personer sin eiendom eller eiendeler, kan du som eier få erstatningsansvar. Slike tilfeller vil ikke være dekket av en hesteforsikring, men vil inngå i en innbo- eller husforsikring.

Hva koster en hesteforsikring?

Premien, altså kostnaden, for forsikringen er påvirket av ulike faktorer, slik som hvilket forsikringsbeløp du velger, hvilken type forsikring du har, hvilken egenandel du valgte. Det vil også være mulig å få en pakkepris på forsikringen om du har flere hester forsikret i samme selskap. Bestiller du forsikringen over internett, vil det være mulig å få en internettrabatt.