Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Gjør et kupp på varmepumpe

Gjør et kupp på varmepumpe
4.5 (90%) 2 votes

 

Hilde-Marie Guran Frantzen

I sommer kan du gjøre gode kupp på varmepumpe, vi forteller deg hvordan.

Varmepumper kan gjøre hverdagen din lettere på uendelig mange måter. Nå er det sommer og det betyr at mange av oss har mye varmere hjem, og kanskje ikke de beste muligheter til å lufte ordentlig ut. Det betyr dårligere inneklima og i noen tilfeller er gjerne boligen ubeboelig når været er på det varmeste. Det er da du skal tenke på gode løsninger og varmepumper er uten tvil en av de beste løsningene. For her får du faktisk et skikkelig kinderegg!

Ok, sier du. Et kinderegg har tre overraskelser, vi har allerede etablert at man kan bruke pumpen til aircondition og kjøle ned boligen. Så kommer tankene på høst og vinter halvåret, når kulden sniker seg inn og det er frem med ulltepper, ullsokker, peis og varm kakao. Da er det jo kjempeflott at du installerte pumpe på sommeren, for nå har du mulighet til å få en god temperatur i boligen ved bruk av varmepumpen. Bort med panelovner på veggen som tar plass og forhindrer at du kan bruke plassen foran. Bruk peisen mindre og bare til kos, slik at du unngår mange partikler i luften og får bedre inneklima. Du slipper å sprengfyre når du kommer inn dørene etter jobb eller en ferietur, for du kan ha pumpen på hele tiden så du sikrer en jevn temperatur.

Og hva er den tredje overraskelsen? Det er faktisk den som teller aller mest, og det er at du sparer penger! Ja, med å installere pumpe i sommer, får du et godt tilbud og sparer dermed penger på selve installasjonen og pumpa. Men det beste er at du faktisk sparer penger på strømregningen så lenge du har varmepumpa. Det betyr at den faktisk betaler for seg selv i løpet av kort tid!

 

Få dekket kostnader til ny varmepumpe

Vurderer du å bytte til varmepumpe? Det finnes ulike støtteordninger avhengig av hvilken type oppvarming du bytter fra og hvilken type varmepumpe du velger. Her finner du litt hjelp på veien, i tillegg kan du innhente og sammenligne tilbud fra flere varmepumpeleverandører.

read more