Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Disse forsikringene må du ha

Disse forsikringene MÅ du ha
4.5 (90.97%) 62 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Ansvarsforsikring bil

Alle biler med skilter er lovpålagt å ha en ansvarsforsikring. Dette er minimumsvarianten av det en bilforsikring dekker. Forsikringen dekker bare skader du påfører andre i trafikken og personskader på fører og passasjer. Skader på egen bil må du betale selv, med mindre ansvaret for skadene ligger hos den andre bilføreren.

 

Uføreforsikring sykdom

Hvis du blir varig ufør, risikerer du en dramatisk inntektsnedgang. Dess mer du tjener, dess større blir inntektsstupet. Er du 40 år og tjener 600 000 kroner, får du bare 243 000 kroner fra Folketrygden som ufør! Lønna kuttes altså med 60 prosent! Har du pensjonsordning på jobben? Flott, men slett ikke alle dekker utbetalinger ved uførhet. Sjekk det først og sjekk også om du allerede er medlem i en kollektiv ordning via fagforbundet. Hvis ikke bør du kjøpe en slik dekning selv. Hvor høy uføreforsikring du behøver, henger blant annet sammen med nåværende inntekt, familiesituasjon og gjeld. Unge i etableringsfasen kan ha et langt større behov enn etablerte femtiåringer. Stikkord: Høy gjeld, små barn og en forholdsvis lav inntekt. Ring først til fagforeningen din og spør om de har såkalte gruppelivsforsikringer Det er langt, langt billigere enn å kjøpe individuell dekning. Gruppeliv er spesielt gunstig for kvinner, ettersom de betaler det samme som sine mannlige kollegaer, på tross av at uførerisikoen er høyere for kvinner.

 

Boligforsikring

Å droppe denne forsikringen, kan bety økonomisk ruin for hele familien. En brann kan utslette verdier for flerfoldige millioner. Men også store vannskader kan forårsake regninger på over millionen. Likevel leser vi hvert år om folk som glemmer å forsikre boligen sin. Hvis du bor i en leilighet i et sameie eller borettslag, har dere som regel en felles bygningsforsikring som dekker det utvendige.

 

Innboforsikring

Noen grupper behøver imidlertid ikke egen innboforsikring:

  • LO-medlemmer: Kontingenten inneholder en egen innboforsikring. Du behøver derfor ikke en ekstra forsikring. Du får ikke dobbelt opp ved skade eller innbrudd. I tillegg trenger du en boligforsikring, som dekker utvendige skader, med mindre du bor i leilighet hvor sameiet/borettslagets felles forsikring dekker slike skader.
  • Studenter: De fleste studenter er allerede dekket av foreldrenes innboforsikring, selv om hybelen ligger på andre sida av landet. Årsaken er at studenter ofte beholder foreldrenes hjemadresse som sin folkeregistrerte adresse. Dermed er de også dekket av samme innboforsikring. Selskapene har imidlertid noe ulik praksis på denne regelen. Hos If krever de egen innboforsikring etter at du har bodd to år hjemmefra. Ta en telefon til dine foreldres forsikringsselskap for å sjekke praksis.

Spar penger på forsikringene dine

Priser og vilkår varierer mye mellom forsikringsselskapene. Sjekk priser og vilkår raskt og enkelt med skjemaet under. Prøv gratis nå, lykke til!