Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Derfor bør du ha varmepumpe

Derfor bør du ha varmepumpe
4.5 (89.09%) 33 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Hvordan fungerer en varmepumpe?

I en varmepumpe brukes elektrisitet for å hente ut varme fra luft, vann, fjell eller jord. Mest populær er luft/luft-varmepumpen. På denne måten kan du få flere ganger mer varme enn energien som brukes. Med en varmepumpe vil du senke de faktiske kostnadene. Det gjør du fordi den bruker mindre elektrisitet/olje på oppvarmingen.

 

Grunner til å velge varmepumpe

Det er mange grunner til å velge en varmepumpe:

  • Minimer utgifter til energi
  • Sparer miljøet
  • Nedkjøling på varme dager
  • Bedre inneklima
  • En mer attraktiv bolig

Hvor effektive er de?

Normalt brukes 50-80% av det totale energiforbruket i en bolig til oppvarming. Dette forbruket kan du begrense ved å investere i en varmepumpe. I tillegg gjør du et aktivt bidrag for miljøet.

Virkningsgraden på en varmepumpe ligger på omtrentlig 4 (altså, 1kW gir 4 kW ut). Det sier seg selv at dette vil påvirke oppvarmingen positivt. Hvor mye du kan spare i oppvarmingskostnader påvirker selvfølgelig av størrelse på bolig, hvor godt isolert den er, og hvilken varmepumpe du velger.

 

Varmepumpe som aircondition

Få en behagelig temperatur på solstekende sommerdager! Visste du at en varmepumpe funker utmerket som aircondition? De fleste nye varmepumper har mulighet til å produsere både varme og kulde. Og det aller beste – varmepumpen krever mindre energi til å kjøle ned enn å varme opp.

 

Få tilbud på varmepumpe

Mange syns det er dyrt å investere i en varmepumpe. For å gjøre dette enklere for deg, har Tjenestetorget samlet leverandører av varmepumper på ett sted.

Fyll ut et skjema og velg hvem du ønsker tilbud fra. Slik får du en best mulig avtale, til en best mulig pris. Det er enkelt, gratis – og helt uforpliktende!

Få dekket kostnader til ny varmepumpe

Vurderer du å bytte til varmepumpe? Det finnes ulike støtteordninger avhengig av hvilken type oppvarming du bytter fra og hvilken type varmepumpe du velger. Her finner du litt hjelp på veien, i tillegg kan du innhente og sammenligne tilbud fra flere varmepumpeleverandører.

read more