Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Bygge hus

Det finnes utallige løsninger når man skal bygge hus. Planlegger du å bygge hus, men er usikker på hva slags hus du ønsker? Vi hjelper deg å finne den rette leverandøren for deg.

Få informasjon fra flere husleverandører samtidig, og få en oversikt over hva de ulike leverandørene kan tilby.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Bygge hus

Skal du endelig gjøre noe med drømmen om å bygge hus? Da er det fint at du tittet innom her. Vi serverer deg nyttig informasjon og noen gode tips på veien mot drømmeboligen.

Det å flytte og det å finne seg bolig, det er en stor del av livet. Det er noe alle mennesker opplever og det er noe vi enten hater eller elsker. Mange går med en drøm om å en dag kunne bygge sitt helt eget hus. Et hus som er akkurat slik man selv vil, helt fra grunnmur til tak. Denne drømmen blir virkelig for mange – det er du som bestemmer hvordan du skal ha det og hvilke drømmer du skal prioritere.

Før du skal bygge hus

Det er helt sikkert noen som blir redde bare av tanken, det virker jo som en stor greie å skulle bygge hus. Det er garantert flere enn du tror som gjør dette – og helt uten problemer.

Før du går i gang må du selvfølgelig ha tenkt gjennom hva du faktisk ønsker deg og hva som skal bli det ferdige resultatet. Det kan være lurt å tilegne seg litt informasjon og kunnskap før man setter prosjektet til live.

Det finnes mange muligheter når det kommer til å bygge hus. Mange velger å gå for et ferdighus som bygges, mens andre vil ha mye større mulighet til å bestemme hvordan det skal bli. Det finnes gode muligheter til å få ting spesialtilpasset, så det er gode muligheter for at selv den mest kresne skal bli fornøyd.

For å bygge hus må man selvfølgelig ha en tomt å bygge på. Hvis du ikke har en fra før av, men skal kjøpe, kan det være lurt å få litt hjelp også til denne prosessen. Da er du i hvert fall tryggere på at tomten ikke byr på problemer med tanke på drømmehuset ditt.

Bygge hus er for mange en stor drøm, og det finnes mange leverandører som står med åpne armer for å hjelpe til med at den skal gå i oppfyllelse. Finn deg en leverandør du stoler på, og fortell om dine tanker og idéer.

Ønsker du nytt hus?

Er du litt lei av å bo i en leilighet? Eller synes du at boligen dere har nå bare er for kjedelig? Det er ikke så rart hvis du ønsker deg noe mer, noe større eller noe mer personlig. Det å flytte inn i et hus som er skapt av noen andre, trenger ikke være din eneste mulighet. Du kan gå for å bygge et helt nytt hus.

Hvis du er en av de som følger nøye med på alle boligannonser i håp om at drømmehuset ditt en dag skal dukke opp, kan det hende at du heller burde vurdere å bygge ditt eget. Det er nemlig ikke sikkert at huset du ønsker deg kommer til salgs – det kan hende du må ta saken i egne hender.

Bygge ferdighus

Det er en del som skvetter til med en gang noen nevner det å bygge hus, dette fordi det høres så vanvittig dyrt ut. Det trenger det nødvendigvis ikke være. Noen går for et ferdighus, nettopp for å gjøre prislappen litt mer spiselig.

Husleverandørene har som regel enormt mange ferdighus å velge mellom, dette sikrer at du kan finne en bolig du vil bli fornøyd med. Du kan bla igjennom deres katalog, og da kan det plutselig hende at drømmehuset dukker opp på en av sidene. Det er også en del av leverandørene som gladelig vil hjelpe til med å spesialtilpasse de ferdighusene de tilbyr – dette for at du som kunde skal bli helt fornøyd.

Hus med garasje

En annen ting som er veldig praktisk med det å skulle bygge sitt eget hus, er at man også kan få garasjen akkurat slik man vil. Noen ønsker for eksempel at garasjen skal være integrert, slik at de kan gå rett fra hus og inn i bilen. Andre har kanskje noen andre ønsker når det kommer til garasje.

Hvis du skal bygge hus, gjør du lurt i å ta stilling til dette med garasje tidlig. Finn ut om du vil ha en garasje og eventuelt hvordan den skal være. Så kan du få hus og garasje i akkurat samme stil, og dermed få en fantastisk helhet!

Bygge funkishus

Det er mange som ønsker å være litt ekstra moderne, derfor ønsker de også å ha et moderne hus – gjerne med garasje. Derfor ender en del opp med å bygge funkishus. Dette er et moderne og stilrent valg som gir deg mange gode muligheter. Du kan også få en garasje som er i samme stil, og du kan få den integrert.

Funkiser er ikke alltid så lett å finne på boligmarkedet, det er ikke kjempemange til salgs. Heldigvis er det godt mulig å få bygget sin egen funkis. Du kan også finne valg innenfor ferdighus-kategorien som enten er funkis eller som ligner på en slik moderne bolig uten tradisjonelle materialer, tak, osv.

Husleverandører

Det kan godt tenkes at du er litt usikker på om du vil gå for å bygge hus, det er selvfølgelig forståelig. Dette er ikke et valg som bør tas før man har vurdert alternativer og fått god innsikt i hva det betyr, hva det vil koste og hvordan det vil bli.

Det finnes heldigvis husleverandører som har et ønske om å hjelpe deg til å finne ut av hva som er best for din situasjon. Hvis du har noen spørsmål trenger du ikke nøle med å ta kontakt, de kan svare deg på utrolig mye.

Husleverandører vil også kunne gi deg gode råd og veiledning på om du bør gå for et ferdighus, eller om du skal velge å bestemme absolutt alt.

Bygg ditt eget hus

Høres det ikke utrolig spennende ut å skulle bygge eget hus? Du kan få det akkurat som du vil hjemme! Og slapp av, nå høres det jo ut som om dette er et prosjekt som kommer til å gå løs på både helse og parforhold – men det er jo selvfølgelig ikke du som skal snekre og hamre. Det er derfor disse husleverandørene er så viktige, de gir oss det vi ønsker, uten at vi selv må gjøre for mye av jobben.

Tegne huset

Det finnes også noen leverandører som har et eget tegneprogram eller som kan hjelpe deg med å komme i gang med tegning og planlegging på en annen måte. Da kan du endelig få utløp for det du har i hodet – du kan få det ned på papiret eller inn i et program.

I disse programmene/verktøyene kan det for eksempel hende du har muligheten til å flytte på vegger, velge/bytte materialer på vegger og gulv, møblere og gjøre om på alt du måtte ønske. Så kan du se resultatet når du er ferdig! For mange føles dette nesten som å spille The Sims – det er gøy.

Få det akkurat slik du ønsker

Når du får se resultatet av dine egne tanker og ønsker, blir det også lettere å finne ut av om dette er noe du faktisk skal gå for. Det kan hende du finner ut at det er noe du trenger litt hjelp til. Det er jo ikke alle som kan like mye om materialer og andre ting som er viktig ved bygging av hus!

Oppfordringen er altså at hvis du drømmer om å bygge ditt eget hus, burde du i det minste sette i gang med å teste ut denne drømmen. Ta kontakt med en husleverandør, tegn ned huset eller bruk et program og spør om råd. Da kommer du nærmere valget som til slutt skal tas. Hvis du da slår det fra deg å bygge hus, har du i alle fall gitt prosjektet en sjanse.

Bygg hus – pris

Prisen spiller selvfølgelig inn på det endelige valget. De fleste av oss har et budsjett vi må forholde oss til, og for noen er dette budsjettet ganske stramt og vanskelig. Det er likevel ikke nødvendig å slå fra seg det å bygge hus før man har noen konkrete priser foran seg. Du må huske på at du også har muligheten til å gjøre det billigere. Siden det er mange valg som skal tas, har du muligheten til å gå for noen billigere alternativer, slik at prisen blir lavere.

Hvis du vurderer å bygge hus, men lurer på hvor mye det kommer til å koste, burde du ta kontakt med en del ulike husleverandører. Snakk med dem om idéen din, si hva du ønsker deg og be om å få noen tilbud. Da vil de i hvert fall kunne gi deg noen priseksempler, og de vil kunne tipse deg om ferdighus som passer til din prisklasse. Det er viktig at du ikke bare snakker med én leverandør, det kan nemlig hende at prisene varierer mye. Finn firmaet som kan levere drømmehuset ditt til den rimeligste summen.

Bygge nytt hus – 3 steg

Når du skal bygge nytt hus så får du faktisk muligheten til å være din egen arkitekt. Når du har såpass mye makt, så er det klart at du også har mye ansvar. Len deg derfor gjerne litt mot fagpersonene – de hjelper deg gjerne.

3 steg til å bygge hus

Før du går i gang gjør du lurt i å forholde deg til tre viktige steg som øker sjansen for at du vil lykkes. Det gir deg en god start og gjør at du kommer tryggere i mål.

  1. Sett opp et budsjett
  2. Lag en tegning og prioriteringsliste
  3. Ha det praktiske klart

 

Sett opp et budsjett – hvor mye kan du bruke?

Dette er et bra sted å begynne. Det er lurt å finne ut av akkurat hvor mye penger du har, slik at du vet hvor grensa di går. Det er dumt å begynne på et prosjekt, for å deretter finne ut av at du enten har for lite penger – eller finne ut at du faktisk kunne gått for en enda bedre løsning. Finn ut hvor mye du kan bruke og før det inn i et budsjett. Skriv gjerne opp hva du forventer deg og hva du ønsker. Dette er en god start.

Som en liten fotnote: Det kan være lurt å tenke langsiktig. Det kan hende at gevinsten blir stor på lang sikt. Du må selvfølgelig ha nok penger for å kunne gjennomføre det, men ha også i bakhodet at dette kan være en god investering for deg.

Lag en tegning og en prioriteringsliste

Det er veldig lurt å ha en skisse på hva du ønsker deg. Både fordi dette gjør det enklere å samarbeide med en husleverandør, og fordi det er bra for deg selv å kunne få det visualisert. Da kan det fort hende at du vil gjøre endringer og forbedringer. Har du en tegning av huset du ønsker deg, er det ekstremt mye lettere for leverandørene å hjelpe deg videre.

Skriv gjerne en prioriteringsliste også. Finn ut av hva som er absolutt viktigst for deg med husprosjektet. Finn ut av hva som skal prioriteres. Er det for eksempel absolutt viktigst at huset blir så stort som du ønsker? Er design/utseende viktigere enn størrelse? Er du 100 % avhengig av å også bygge garasje? Finn ut av disse tingene og få det ned på papiret. Da gjør du jobben mye enklere for deg selv når du kommer til de faktiske valgene.

Ha det praktiske klart

Det er veldig viktig å ha orden i sysakene når man går i gang med et slik prosjekt. Du burde derfor ha vært i kontakt med banken din (hvis du «trenger» dem) og du bør eventuelt ha et finansieringsbevis klart.

Ta gjerne en liten runde med deg selv for å finne ut av om det er andre praktiske ting du bør ha klar før du går i gang. Her kommer det an på hva slags situasjon du er i.

Finn en leverandør

Enten du skal ha funkishus, ferdighus eller bygge et annet hus, trenger du å finne en leverandør. Vi hjelper deg gjerne med å komme i kontakt med de du trenger for å sette startskuddet for byggeprosjektet ditt.

Ved å enkelt fylle inn nødvendig informasjon på vår side, vil du etter kort tid høre fra de aktuelle leverandørene. Så kan du få informasjonen du trenger. For eksempel en kontaktperson eller en katalog i første omgang. Husk på at du gjør lurt i å innhente tilbud fra flere leverandører. Da kan det hende du ender opp med å spare noen slanter!

 

Boligalarm test

Tenkt til å skaffe deg boligalarm? Da er du sikkert nysgjerrig på hva slags tester som finnes og hvilke du bør lytte til.

Ofte finnes det en hel del tester på nettet, som kan hjelpe oss med å ta ulike valg. Stort sett brukes disse testene til å finne ut av hva slags produkter man bør kjøpe, og hva slags produkter man ikke bør kjøpe. Disse testene kan absolutt være hjelpsomme, men du bør være nøye på at du leser dem riktig og du bør også bruke andre hjelpemidler når du skal handle ting som koster en del.

read more