Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Boligalarm: Best i test

Boligalarm test
4.8 (96%) 5 votes

 

Julie Haarseth

Tenkt til å skaffe deg boligalarm? Da er du sikkert nysgjerrig på hva slags tester som finnes og hvilke du bør lytte til.

Ofte finnes det en hel del tester på nettet, som kan hjelpe oss med å ta ulike valg. Stort sett brukes disse testene til å finne ut av hva slags produkter man bør kjøpe, og hva slags produkter man ikke bør kjøpe. Disse testene kan absolutt være hjelpsomme, men du bør være nøye på at du leser dem riktig og du bør også bruke andre hjelpemidler når du skal handle ting som koster en del.

Boligalarm test 2019

Dersom man beveger seg ut på nettet og gjør et raskt søk, tar det ikke lang tid før man finner ut at det stort sett er to store alarmselskaper som kniver om førsteplassen i de ulike testene. Det er selvfølgelig ikke sikkert at de topper absolutt alle tester som finnes, men stort sett er det Verisure og Sector alarm som ligger øverst.

I tillegg til disse to, finnes det også mange andre alarmselskaper. Blant annet disse:

  • Falck Alarm
  • HomeAlarm
  • Securitas Direct
  • Nokas
  • Norgesalarmen

Siden det ikke er så altfor lenge siden vi begynte på 2018, betyr det at man skal tenke seg litt om når man ser på tester. Pass på at du finner frem til de nyeste, produkter og tjenester som var «best i test» i 2018, er ikke nødvendigvis best i 2019.

Boligalarm best i test

Det er selvsagt forståelig at man ønsker å finne den boligalarmen som er best i test – alle ønsker å ha det som fungerer maksimalt. Selv om slike tester kan gi en god pekepinn på hva som er et godt kjøp, er det viktig å samtidig huske på at du skal ha en alarm som passer dine behov. Det er ikke sikkert at du ønsker deg det samme som det for eksempel naboen gjør.

Et eksempel på hvordan behovene kan være ulike, er dette med husdyr. De som har store husdyr vil trenge en alarm med god skallsikring og gode funksjoner for nettopp dette. For en som ikke har kjæledyr, så er slike dyrevennlige-innstillinger kanskje helt unødvendig.

Husk også på at noen drømmer om et smarthus, av den grunn vil de gjerne ha en boligalarm som fungerer godt i fellesskap med andre komponenter og løsninger. Dette er garantert noe som ikke alle ønsker seg eller ser behovet for, men det er viktig å ha tenkt på slike ting på forhånd – da finner du nemlig den boligalarmen som passer best for akkurat deg og ditt hjem.

Beste boligalarm
Det finnes neppe noen som kan gi et konkret og 100 % riktig svar på hvilken leverandør som har den beste boligalarmen. Som nevnt handler det jo om hva slags behov man har, og det er faktisk ikke slik at alle er enige om hva som er best, nest best eller dårligst.

Man skal likevel forsøke å finne et produkt som lever opp til forventningene som leverer det som blir lovt. En god metode for å få tak i markedets beste boligalarm på, er å ta kontakt med flere forskjellige leverandører. Be dem om å dele sin kunnskap, komme med forslag og gi et tilbud. Da blir det lettere for deg å ta et valg, og det kan samtidig hende at du sparer noen penger fordi du fikk muligheten til å sammenligne prislappene.

Siden både Verisure og Sector alarm kommer høyt opp på svært mange tester, er det rimelig å tro at de aller fleste vil bli svært fornøyd med en husalarm som leveres av ett av de to selskapene. Mange av de andre selskapene tilbyr også gode produkter, så det kan være verdt å undersøke litt – se hva som finnes på markedet.

Test av boligalarm uten abonnement
Ett av de store spørsmålene som trenger svar når man skal skaffe seg en alarm til hjemmet, er hvor vidt man ønsker den med eller uten abonnement. Her er det det ofte store uenigheter som hva som lønner seg og hva som er best. Det er selvfølgelig opp til hver og en å bestemme hva man ønsker, men man bør helt klart ha tenkt godt igjennom saken, slik at man unngår store og negative overraskelser.

Mange foretrekker å slippe månedlige kostnader fordi det høres så dyrt ut, men oppstartsprisen kan noen ganger bli langt mye høyere når man velger bort det å betale en sum hver måned. Når du ser på dette regnestykket, bør du se på helheten slik at du ikke lar deg lure av noe som bare «ser» billigere ut.

Velger man en boligalarm uten abonnement velger man også bort en god del sikkerhet. Da har man ikke lenger tryggheten som ligger i det å være tilknyttet en alarmsentral. Dette er kanskje en av de viktigste funksjonene med en alarm, så du burde ha en god grunn til å velge det bort.

Du må selv velge hva du vektlegger med en alarm, men pass på at du har sett for deg de ulike situasjonene som kan oppstå, før du tar et endelig valg. Vær smart og velg noe som gjør deg og familien tryggere enn dere er i dag.

På nettet finnes det nok rikelig av tester både av alarmen med abonnement og alarmen uten abonnement. Du kan også finne en del informasjon, for eksempel fordeler og ulemper. Da blir det kanskje lettere å ta valget. Ta gjerne enn titt på hva andre mennesker sier også, hvis du tar en titt på andres erfaringer, er det stor sannsynlighet for at du blir litt klokere før avgjørelsen skal tas.

 

Hvordan velge riktig alarm?

Det skal nok mye til at du tar et helt håpløst valg, det viktigste er at du kjøper fra en troverdig leverandør som gir deg sikkerhet. Videre bør du selvsagt ende opp med en alarm som gir deg de funksjonene du ønsker, som er i den prisklassen du håpet på, og som er både moderne og velfungerende.

For å ende opp med riktig alarm bør du ta en prat med leverandøren du bestemmer deg for. Du bør ha en leverandør som kan gi deg en alarm som er godt tilpasset akkurat ditt hjem. Sensorer og annet utstyr er noe av det som er avgjørende for hvor godt alarmen vil fungere. Det sier seg selv at man ikke trenger det samme utstyret/samme mengde sensorer i en liten leilighet som i en stor villa. Derfor bør du får hjelp av profesjonelle til å finne ut av hva slags utstyr du trenger. Vær også klar over at de fleste store alarmselskaper har mye ekstrautstyr og mange komponenter du kan kjøpe, som vil gi deg enda mere sikkerhet, et smartere hus og et mer moderne system.

Hvis du synes det er litt vanskelig å vite akkurat hva du skal gjøre for å komme i gang med å finne boligalarmen din, er det et godt tips å ta kontakt med ulike leverandører. Be dem om å gi deg nødvendig informasjon, fortell gjerne om hva du ønsker deg og be om pristilbud. De fleste av alarm-leverandørene vil nok helt klart kapre deg som kunde, derfor hjelper de deg gjerne dersom du henvender deg til dem. Det kan også bli aktuelt med en befaring, for å se hvordan du har det hjemme og for å bedre kunne tilpasse din boligalarm.

Kundeservice og boligalarm
Kundeservice er selvsagt også en viktig del av det å ha boligalarm. Man skal kunne føle seg trygg på at man får den hjelpen man trenger, akkurat til den tiden man trenger den som mest.

Den største delen av kundeservicen til en boligalarm, er kanskje dette med at en vekter skal rykke ut dersom alarmen går av. Det er ikke nødvendigvis alltid slik at disse vekterne må gjøre noe, eller må stoppe en situasjon – men det er en trygghet å vite at de kan gjøre noe. Det er også godt å vite at disse vekterne kommer for å rydde opp, dersom du for eksempel er i utlandet på tidspunktet alarmen går av.

Mange trenger også kundeservice i form av hjelp til å forstå hvordan alarmen fungerer, hjelp til å finne ut av de ulike innstillingene, og i det hele tatt hjelp til systemet.

Siden kundeservicen er en viktig del av boligalarmen, er også dette noe som ofte testes. Du kan altså finne tester og kåringer på dette, og dermed få et inntrykk av hvem som leverer den beste kundeservicen og dermed har de mest fornøyde kundene.

Det viktigste er at du får et godt forhold til leverandøren, det kan derfor være fint å ta kontakt med dem, slik at du får et inntrykk av hvordan de opptrer. Skulle man være misfornøyd med kundeservicen, bør man vurdere å bytte leverandør av husalarm (for de som allerede har en alarm).

FG godkjent boligalarm

Dersom du velger en boligalarm som har kommet godt ut i norske tester, er nok alle disse FG-godkjente. Men for sikkerhetsskyld bør du merke deg påminnelsen om at det er viktig å skaffe seg en boligalarm som har denne godkjennelsen. Dette er et slags kvalitetsstempel som sier noe om at alarmen lever opp til gitte krav.

Det er ikke smart å gå for en alarm som ikke er FG godkjent. Hvis du tar kontakt med en leverandør på egen hånd bør du forhøre deg om dette, spør om alarmen er FG godkjent.

Sector Alarm

Sector Alarm er et stort og trygt alarmselskaper som har over 472 000 kunder. Dette tallet sier noe om hvor store de er, og det forteller oss også at de leverer veldig mange alarmer. Dette er et godt tegn, det tyder på at folk er fornøyde. Sector Alarm kommer stort sett alltid godt ut på de testene som foretas, dette er noe du raskt vil få bekreftet dersom du søker etter noen tester på nettet. Hvis du ender opp med å velge alarm fra Sector Alarm kan du være sikker på at du får et godt produkt, en god kundeservice og mye sikkerhet i hjemmet ditt.

Verisure

Verisure er et annet godt valg. Mange ender opp hos Verisure og ser ut til å være fornøyde med dette. Verisure sikrer over 240 000 hver eneste dag, i tillegg har de også mange bedriftskunder. De er med andre gode på å levere både små, mellomstore og store alarmpakker. Verisure kan sikre de fleste!

Husk å sammenligne boligalarm

Om du skal ta en titt på alle disse testene som finnes eller ikke, er fullt og helt opp til deg. Du kan gjerne se litt på dem, for å deretter gjøre nøyere og bedre research på andre måter.

Uansett hvordan du går frem for å finne ut av hva valget faller på, burde du bruke litt tid på å sammenligne de ulike alarmene. Dette gjør det mer sannsynlig at du ender opp med den beste, og det gir deg også muligheten til å spare penger.

Hvis du sammenligner prislappene, vil du raskt se hva som er det billigste alternativet. Om du ene og alene skal velge på bakgrunn av pris, er opp til deg. Husk at boligalarm er noe man skal ha lenge, så det kan være lurt å heller tenke litt på kvaliteten, fremfor prisen.

Valg av alarmselskap

Det kan for noen føles litt vanskelig å skulle ta valget om et alarmselskap. Det finnes mange ulike, og det kan være vanskelig å finne ut av hvem som faktisk er best.

Dette er nok noe av grunnen til at det stadig lages boligalarm tester. Du må gjerne bruke disse til å skape deg et større bilde av hva som finnes på markedet, og til å få et inntrykk av hva som er et godt valg – men pass på at du også gjør annen research.

Dersom du nå har funnet frem til et knippe alarmselskaper det står mellom, kan vi gjerne hjelpe deg videre. Ved å fylle ut et skjema på vår side vil du etter kort tid bli kontaktet av ulike leverandører som ønsker å få deg som kunde. Du vil da kunne motta konkrete pristilbud fra disse, og det blir plutselig lettere å komme i mål.

Hvis du synes det er vanskelig å velge alarmselskap, hjelper vi deg gjerne!

Les flere tekster om boligalarm