Group 2

Billig garasjeport? Slik får du det

 

Billig garasjeport? Slik får du det
4 (80%) 6 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Det er mange typer garasjeporter å velge mellom i dag, så om du er på jakt etter en ny bør du ha tungen rett i munnen. Noen garasjeporter er kanskje mer praktiske for en med en liten innkjørsel, mens en annen for den som ønsker god plass i garasjen.

Før du tar beslutningen om å skaffe deg ny garasjeport er det viktig at du tenker deg godt om hvorfor. Du må trenge noe annet enn hva garasjeporten gir deg i dag, eller at den er i dårlig stand. Ellers er det ingen god idé å bytte.

Før du velger port

Før du tar en beslutning er det viktig å tenke igjennom hva det innebærer. Har du tenkt på vedlikehold, sikkerhet og tilgjengelighet for eksempel? Her er noen tips om hva som kan være lurt å tenke på før du går i gang.

Har du tenkt til å bruke garasjen til noe annet enn kun å parkere bilen?

Hvis du skal bruke den til oppbevaring kan det vært lurt å få installert noen vinduer, på denne måten får du bedre lys i garasjen og kan se mer.

Kommer du til å gå mye inn og ut av garasjen?

Da kan det være lurt å få en sidedør i garasjen, på den måten slipper du å åpne porten opp og ned når du bare skal gå ut og inn, samtidig som den er mer tyverisikker.

Isolasjon?

Det er flere forskjellige typer porter du kan velge mellom, noen er bedre tilpasset det norske klimaet enn andre. Hvis du har en garasje som er oppvarmet kan det være lurt å tenke på isolasjon, da vil du miste mindre varme.

Materiale

Hvilket materiale skal du velge når det kommer til garasjeporten? Vi ser at det var veldig vanlig å velge tre tidligere, men nå er det flere som velger stål. Har du stål så slipper du mye vedlikehold, da må du kun smøre delene som er bevegelige.

Plass

Hvor god plass har du foran garasjen?

Hvis du velger en såkalt vippeport mister du en del plass foran garasjen. En leddport går opp og bruker ikke noe av arealet foran garasjen, noe som gjør at du kan utnytte plassen helt inn til garasjeporten.

Ønsker du trygghet og komfort?

Med en portåpner slipper du å gå ut om det er dårlig vær når du skal inn i garasjen. Det vil også gjøre at garasjen blir mer innbrudds sikker. Det er ingen synlig lås eller håndtak.

Sikkerhet

Med tanke på sikkerhet kan det være lurt å undersøke hvilke porter som har en stoppfunksjon hvis noen skulle gått under. Med denne funksjonen unngår man at noen blir klemt av porten.

Montering

Å montere en garasjeport selv kan bli en utfordring. For å få mest riktig montering er det anbefalt å bruke en leverandør som har egne montører. Da vil du få monteringsgaranti dersom noe skulle oppstå, samtidig som du har tryggheten og vet at det er gjort riktig.

trenger du ny garasjeport?

Skal du ha garasjeportåpner?

En garasjeportåpner er ikke noe du må ha, men om du først får en er sannsynligheten stor for at du venner deg fort til det. Du slipper tunge løft, noe som vil slite mindre på deg og garasjeporten. Med en garasjeportåpner er du mer sikret for tyveri, samtidig som den har en stopperfunksjon, noe som gjør at det er tryggere. Hvis et barn for eksempel løper under porten, går den opp igjen.

Fjernkontroll til porten

Om du først tar beslutningen og velger en garasjeportåpner, kan det være praktisk å ha en fjernkontroll til porten. Da slipper du å gå ut og inn av bilen for å åpne garasjen, du trenger kun å trykke på en knapp. Hvis du ønsker enda mer komfort kan du i tillegg installere en kodelås utenfor garasjen og en knapp på innsiden. Om du får montert disse vil du oppnå god komfort. Du har plutselig fått mange valg. Kommer du med bilen kan du trykke på fjernkontrollen, kommer du fra et annet sted, for eksempel fra hagen kan du taste inn en kode. Når du skal ut kan du trykke på knappen slik at porten enkelt lukker seg. Det vil nok koste mer når du velger alle disse tre alternativene.

Hvis du velger fjernkontroll bør du alltid oppbevare den på samme sted slik at den ikke blir borte.

trenger du ny garasjeport?

Finn pris på garasjeport

Det er vanskelig å si hvilken pris en garasjeport ligger på. Om du tar kontakt med en garasjeport forhandler og får en pris vil det gi en indikasjon på hva prisnivået vil ligge på. For å få riktig tilbud er det viktig at du opplyser forhandleren om punktene som er viktige for deg når du skal bruke garasjen. Du kan også få litt veiledning om hva som kan være lurt å ha, og hva du kan droppe.

Ved valg av garasjeport må du huske at du kan spare penger på å investere i en litt dyrere port i det lange løp, hvis det er mindre vedlikehold med den.

Slik får du billig garasjeport

Prisene på en garasjeport vil variere fra leverandør til leverandør. Hvis du er på jakt etter den billigste garasjeporten kan du bruke en anbudstjeneste. Da vil flere tilbydere gi deg et tilbud. De vet at de er i konkurranse og prisene vil bli presset for å vinne deg som kunde.

Du kan bruke vårt skjema på Tjenestetorget for å motta flere tilbud.

Slik fungerer det:

  1. Fyll ut et skjema
  2. Motta pris fra selskapene du valgte
  3. Sammenlign tilbudene

 

Når du har fått alle tilbudene kan du sammenligne og velge det som passer best for deg. Det koster ingenting å benytte seg av tjenesten. Du sparer både penger og tid, det er en vinn situasjon.

Sammenlign tilbud

Når du har mottatt flere tilbud er det viktig at du sammenligner de. Du må da gå ut ifra kriteriene du valgte før du satte i gang prosessen. Kan leverandøren levere det som er viktig for deg, til den prisen du ønsker? Velg det tilbudet som passer dine ønsker. Husk, noen ganger kan det være lurt å ikke kun gå etter pris, men kvalitet kan også spille en rolle.

Les flere artikler om Garasjeport

Valg av garasjeportåpner

Har du først prøvd en garasjeportåpner, vil du ikke gå tilbake til den gamle løsningen. Med en garasjeportåpner sparer du deg selv og kroppen din for flere tunge løft, samtidig som det sliter mindre på garasjeporten med de dempede bevegelsene.

read more

Frisk opp garasjen din

Skulle du gjerne fått mer utbytte av garasjeplassen din? Spiser vippedøren opp den lille plassen du har foran garasjen? En enkel måte å friske opp garasjen på er rett og slett og bytte garasjeport.

read more