Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Betonghus

Med et betonghus har du det varmt på vinteren og svalt på sommeren. Vi hjelper deg til å finne den rette leverandøren for deg.

Få informasjon fra flere husleverandører samtidig, og få en oversikt over hva de ulike leverandørene kan tilby.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Betonghus

Har du også en intens drøm om å bygge et hus? Du er ikke alene! Kanskje du vurderer å gå for betong? Uansett gjør du lurt i å få med deg litt om dette temaet.

I Norge er det nok per i dag mest normalt å ha trehus, men det er ikke usannsynlig at murhus/betonghus etter hvert vil ta litt over. Det virker i hvert fall som om en god del arkitekter har forelsket seg i betonghus. Er det noe for deg? Det finnes helt klart en del fordeler med denne typen bolig.

Skal du bygge betonghus?

Betonghus har ofte en ekstremt moderne stil. Kanskje dette er fordi betonghus ofte blir bygget etter at en arkitekt har blitt med i byggeprosessen. Norges mest moderne innbyggere vil kanskje slenge seg på trenden alle som en, det kan gjøre at vi etter hvert ser flere og flere hus av denne typen.

Trehus forblir nok det klassiske og tradisjonelle valget, men det finnes alltid mange som liker å bevege seg litt utenfor boksen – er du en av dem?

Murhus kan komme i mange former og fasonger. Det er kanskje bare arkitektens fantasi som setter grenser her? Siden vi i Norge har mye vær og vind, er det absolutt ikke så dumt å ha en bolig i dette materialet. Det tåler nok mye mer enn eldre trehus.

Murhus vs trehus

Dersom du nå planlegger å sette i gang med et byggeprosjekt, har du sikkert begynt å tenke på hva slags hus du skal gå for. Mange stiller seg spørsmålet om hva som er best av murhus og trehus. Selv om det ikke er helt enkelt å peke bestemt på en av dem, finnes det fordeler og ulemper som kan gi god innsikt.

Når alt kommer til alt handler det uansett om hva du blir mest fornøyd med. Vi er alle forskjellige og derfor er det ikke så rart at vi har ulik smak også når det kommer til hus og hjem.

Før du bestemmer deg er det lurt å lese seg litt opp om disse typene hjem, men når du skal ta det endelige valget kan det være smart å følge magefølelsen. Drømmehuset ditt finnes helt sikkert et sted i tankene dine, det handler bare om å finne frem til det klare bildet av hvordan det skal bli.

Er du en av de som er glad i den klassiske og tradisjonelle stilen, og liker skog og mark – da kan det godt hende du vil bli mest fornøyd med et trehus. Liker du derimot å skille deg litt ut eller ønsker du å ha det veldig moderne – da kan det hende du skal gå for betonghus.

Nå skal du uansett få servert noen fordeler og ulemper. Forhåpentligvis gjør det valget litt enklere.

Fordeler med å ha hus i betong

Bor du i nærheten av en trafikkert vei? I så fall kan det hende at du er skikkelig lei av å ikke få sove. Det kan også hende du har fått nok av at en rolig søndag blir ødelagt av alle lydene. Du er en av de som ville satt pris på denne fordelen med et betonghus: Lydisolasjonen er knallbra. I tillegg får du også et godt klima og innemiljø, det betyr at det er stor sannsynlighet for at trivselen din øker.

Vi tenker kanskje ikke på det så ofte, men brannsikkerhet er noe vi burde bry oss veldig mye om. Denne sikkerheten er veldig viktig for oss selv og for de vi er glad i. Mur og betong brenner ikke – det er helt klart en kjempefordel.

Så kommer vi til den fordelen som kanskje er best kjent blant folk. Det er at mur/betong er så godt som vedlikeholdsfritt. Det betyr at du slipper å tenke på at du burde male, olje eller beise huset ditt hvert fjerde år. Du slipper å skrape, du slipper å klatre i stigen og du slipper å bruke hele søndagen på slikt kjedelig arbeid.

Hvis disse fordelene er noe av det som står øverst på ønskelista di, så er det vel ikke tvil om at betonghus vil være et godt valg for akkurat deg. Er du fremdeles i tvil, kan du jo også lese litt på de ulempene som finnes.

Ulemper med å ha hus i betong

Den største (og for noen den eneste) ulempen ved å gå for betong er at dette ofte blir dyrere. Prislappen på byggingen ender opp noe høyere enn for de som velger trehus, men så er det ikke sikkert at dette betyr så mye for akkurat deg. Det er heller ikke sikkert at man skal tenke på denne måten, for du kommer tross alt til å spare både penger og tid på å slippe unna vedlikehold. Det kan altså hende at det faktisk vil lønne seg i lengden, også rent økonomisk.

Noen hevder at betonghus er noe mer vanskelig å fornye i etterkant. Altså at det enten vil koste mer eller være en større jobb å endre på ting når du får lyst til å oppgradere. Det er kanskje ikke så viktig, med tanke på at huset vil holde seg veldig godt. Noen synes likevel det er kjedelig at håndverkere/fagpersoner alltid må dukke opp dersom noe skal gjøres/endres.

Hus i betong

Nå har du kanskje klart å komme nærmere en mening/avgjørelse. Du har i hvert fall fått både fordeler og ulemper, så nå er det på tide å lytte til magefølelsen din. Du har uansett mange muligheter når det kommer til å bygge hus i betong – det er fortsatt mange valg som må tas.

Kanskje du ønsker deg en funkis? Eller et moderne hus som skiller seg veldig ut? Det er på tide å finne ut av akkurat hva slags bolig du skal ha.

Hvis du fremdeles sitter inne med noen ubesvarte spørsmål kan du ta kontakt med en del ulike husleverandører, da vil du kjapt kunne få svar på det du ønsker. De vil kunne veilede deg i riktig vei, og gi deg masse hjelp. De vil også kunne gi deg den inspirasjonen du trenger – kanskje du skal se på en katalog?

Ferdighus

De som ikke ønsker å finne en egen arkitekt og ikke ønsker å bestemme alt fra A til Å, velger ofte å gå for et ferdighus. Dette markedet ser ut til å bare bli større og større. Det er mange leverandører og alle leverandørene har et stort utvalg. Enten kan du ta en titt på nettet og se på de ferdighusene du finner der, eller så kan du be om å få en katalog.

En del av disse husleverandørene har også gode verktøy for hustegninger. Du kan altså begynne å tegne opp litt selv og da kan det hende du fort ser akkurat hva du er på jakt etter. Da blir det igjen mye lettere å fortsette reisen mot en ny bolig.

Det kan hende det blir billigere for deg hvis du velger ferdighus i betong, enn om du velger å gjøre alt «fra bunnen av». Prosessen blir også noe kortere og det er det mange som setter stor pris på.

Betongblokker

Du har helt sikkert hørt om Leca-blokker. I Norge er denne typen materiale svært kjent og godt brukt til mye. Betongblokker er en annen type materiale mange søker etter. Denne blir brukt til husbygging og bygging av garasje. Blokkene skal være enkle å legge i tillegg til at de skal gi et resultat som man garantert blir fornøyd med. Hvis du skal i gang med et byggeprosjekt kan det være lurt å gjøre seg kjent med ulike materialer, og finne ut av om det er noe spesielt du ønsker når din bolig skal bygges. Husk at du har mange valg som kan gjøre boligen din helt unik!

Sikrer mot brann

Heldigvis har de fleste av oss gode røykvarslere og en god alarm som gjør at vi blir varslet ved røykutvikling. Likevel kan det være lurt å tenke på dette med brannsikkerhet hvis man skal bygge ny bolig – du har da en unik mulighet til å velge materialer som gjør at du kan være enda tryggere på at du unngår farlig brann.

Det handler om å sikre seg selv og sine kjære. Hus i mur og betong sikrer deg mye bedre mot brann, enn for eksempel trehus. Dette er det verdt å tenke på.

Pris på hus i mur og betong

Som nevnt kan hus i mur og betong ende opp med å bli noe dyrere enn et vanlig trehus. Husk på at du har muligheten til å justere prisen på din bolig i betong både oppover og nedover. Hvis du har et budsjett å forholde deg til, kan det være greit å opplyse om dette til den leverandøren du måtte velge. Hvis du har det romslig og ønsker å bruke nok penger til at du blir fornøyd – ja da har du muligheten til å «justere» prisen en del hakk oppover. Altså er det mulig for de aller fleste å gå for et hus i betong, du trenger i hvert fall ikke å utelukke det fordi du er redd for prisen. Få tak i noen priseksempler, da blir det lettere å ta valget.

Det kan lønne seg å ta kontakt med en del forskjellige husleverandører. Innhent gjerne tilbud fra flere slik at du kan sammenligne på pris. Det er ikke noe vits å betale for mye, her er det penger å spare.

Utleiemulighet

Hvis du går for et hus i betong, og for eksempel føler at det gjør at du må bygge et mindre hus – altså senke kravene du kanskje hadde – da kan du vurdere å lage en utleiedel. På den måten kan du kanskje likevel bygge huset like stort som du drømte om, og deretter tjene inn denne summen ved å leie ut en del av boligen en stund.

Etter hvert, når økonomien din gir deg lov, kan du så ha hele huset for deg selv. Det er viktig å tenke langsiktig når man skal bygge et hus, mest sannsynlig skal du bo der utrolig lenge. Mange ser verdien i å lage en utleiedel – du burde definitivt vurdere det.

Snakk gjerne med husleverandøren om dette, de har hjulpet mange med det samme før deg. Dermed kan de gi deg gode råd om hvordan du burde løse det, spesielt med tanke på planløsning og inndeling av rom.

Garasje i betong

Hvis du til slutt faller på valget om å bygge boligen i mur/betong, kan det hende du også ønsker deg en garasje. Da vil du helt sikkert ha garasjen i samme materialet. Hvis du bestemmer deg for at du skal vente en stund med garasje, burde du i det minste planlegge dette – gjør plass til den på tomta di.

Nå for tiden er det mange som ønsker seg en integrert garasje, hvis du er en av dem, gjør du lurt i å bygge både bolig og garasje samtidig. De fleste av oss har bruk for et sted å sette bilen – tenk bare på hvordan det er når vinteren plutselig dukker opp. Dessuten kan boligen din og garasjen bygges på en slik måte at de hører sammen, da blir resultatet enda bedre – du får det mye finere.

Finn din leverandør

Vi håper at denne artikkelen har gitt deg en del ny informasjon og kanskje den innsikten du trenger for å komme i gang med ditt prosjekt. Nå er det opp til deg hva du velger og hvordan du gjør det videre. Hvis du helst vil slippe å ringe rundt til utallige leverandører, kan vi gjerne hjelpe deg med akkurat den biten.

På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema. Etter at du har gitt oss nødvendig informasjon vil vi sende den videre til aktuelle husleverandører. Innen kort tid vil du bli kontaktet og du vil da kunne få akkurat det du trenger. Du kan få kataloger, informasjon, hjelp, råd, veiledning og etter hvert kan du også innhente tilbud som du kan vurdere. Til slutt er det opp til deg, og du kan velge å ta tilbudet med den rimeligste prislappen.

Vi håper du får drømmehuset. Nå er det opp til deg, blir det et trehus eller skal du ha en bolig i betong eller mur?

Bør du bruke utleiemegler?

Har du tenkt å leie ut en liten leilighet som vil gi lave inntekter og uten potensiale for å få mer, er det liten vits å ha en utleiemegler. Skal du derimot drive med utleie av boliger eller leie ut leilighet i egen bolig, kan det være greit å ha en utleiemegler som kan bistå deg med hele prosessen.

read more