Betaler du for mye?

Betaler du for mye?
4.54 (90.83%) 48 votes

 

Hallgeir Kvadsheim

Er du en av mange nordmenn som betaler mer enn nødvendig for forsikring? Det kan du finne ut av, og ikke minst gjøre noe med, akkurat nå. Uten å reise deg fra stolen!

– Gjennom Tjenestetorget får du selskapene til å konkurrere om deg. De vet at du har bedt flere selskaper om et tilbud, derfor er de nødt til å gi sin beste pris for å få deg som kunde og slå konkurrentene, forteller Hallgeir Kvadsheim. Forbrukerøkonomen er kjent fra TV-programmet ”Luksusfellen”, og har årelang erfaring i å hjelpe folk til å spare penger og få en mer oversiktlig økonomi.

– I tillegg er det jo så enkelt! Du slipper å ringe opp hvert enkelt selskap og oppgi de samme opplysningene. Du bare taster inn de viktigste parameterne i forsikringene dine, som for eksempel boligareal eller bilmodell, så formidler Tjenestetorget det videre til dem som du ønsker tilbud fra. Det er gjort på noen få minutter, og besparelsen er skattefri.

Klikk her for å la forsikringsselskapene konkurrere om deg!

Sjekk vilkår hvert år

Selv om du har fått en god pris på forsikring, lønner det seg å sjekke vilkårene, minst en gang i året.

– Hvert år øker selskapene prisene på eksisterende kunder. Det bør du aldri ta til takke med. Ofte tar de for godt i. Sjekk andre leverandører, oppfordrer Hallgeir Kvadsheim. –Det er veldig enkelt, særlig med tanke på hvor mye penger man kan spare målt opp mot tiden det tar!

Det er også smart å huske på at forsikringsbehovene endrer seg gjennom livet.

– Livet ditt er ikke statisk, det bør heller ikke forsikringene dine være. Når du gifter deg, får barn, skaffer deg ny bil, skifter bolig; i alle livsfaser er det viktig å sjekke om du er riktig forsikret. Pris er viktig,  men vel så viktig er vilkårene og hvorvidt du har god nok dekning. For eksempel bør du sjekke om du har god nok uføreforsikring når du får en samlivspartner og dere kjøper felles bolig. Ellers risikerer dere å miste huset hvis en av dere blir ufør.

Sjekk om du kan få bedre forsikringsvilkår her.

Lønnsomt å samle forsikringer

– Jeg anbefaler ofte folk å shoppe bankprodukter: du kan ha lønnskontoen i èn bank og boliglånet i en annen. Men for forsikringer lønner det seg som regel å samle dem i ett selskap. Jeg har i mange år sammenlignet vilkår og priser som privatøkonomisk journalist og rådgiver. Det lønte seg alltid å samle forsikringene i slike tester, hvis du hadde et ”normalt” forsikringsbehov. Da får man samlerabatt, for eksempel 20 %, som fort kan utgjøre flere tusenlapper, råder Hallgeir Kvadsheim.

 

Fyll ut skjemaet under for å få tilbud fra flere forsikringsselskap!

Klar for Black Friday? Dette må du huske på!

Black Friday er en shoppingdag det nærmest er umulig å «slippe unna». Vi får bøttevis med påminnelser i form av både gode og dårlige tilbud. Disse tipsene hjelper deg til å unngå at årets Black Friday blir «for mørk».

Les mer
Share This