Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Beste reiseforsikring - slik finner du den

 

Beste reiseforsikring – slik finner du den
4.2 (83.64%) 11 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

På jakt etter en test som forteller deg hvilken reiseforsikring du bør velge? Det finnes en del tester der ute, men husk på at annen form for research også er lurt når nye forsikringer skal tegnes.

Hva er reiseforsikring?

Reiseforsikring er helt enkelt noe alle som reiser har behov for. Det er en forsikring som gjør at du kan være trygg mens du er på ferie og kortere reiser.

Når man er på ferie eller reise, kan mye skje. Uventede situasjoner kan oppstå, sykdom kan bli et faktum, kanselleringer kan skje, ulykker kan forekomme, osv. Når slike ting skjer, er det viktig å ha en form for trygghet som gjør det litt enklere å komme seg ut av den vanskelige situasjonen.

En reiseforsikring kan hjelpe deg med en rekke ulike situasjoner og hendelser. De er spesielt kjekke å ha dersom man blir syk på en etterlengtet ferietur.

Reiseforsikring på ferie

En reiseforsikring sikrer deg når du er på ferie.

Hvorfor du bør ha forsikring til reise

Det finnes flere eksempler til skrekk og advarsel hvor mennesker har dratt på ferie eller annen reise uten noen form for forsikring. Det kan ende med katastrofe hvis man plutselig mister alle verdisaker, blir akutt syk eller havner i en ulykke. I slike situasjoner trenger man en forsikring og en instans man kan ta kontakt med for å få hjelp. De fleste selskaper som tilbyr reiseforsikring er også tilknyttet en avdeling for kundeservice, for å tilby kundene sine god oppfølging og hjelp hvis man står i en vrien situasjon på reise.

Dersom du virkelig velger å reise uten en slik forsikring, bør du ha god og sikker økonomi som kan redde deg uansett situasjon. Husk på at dette kan bli dyrt, og at dersom noe skjer kommer du garantert til å angre på at du ikke tegnet en forsikring.

Hva dekker reiseforsikringen?

Når man skal skaffe seg en reiseforsikring gjelder det å ha tunga rett i munn. Det finnes nemlig veldig mange tilbydere og mange ulike forsikringer med ulikt innhold. Dette gir også hver og en gode muligheter – alle kan finne den forsikringen som passer best for akkurat sitt behov og bruk.

Husk at du alltid bør ta en nøye titt på avtale og vilkår, og at du må få med deg hva reiseforsikringen faktisk dekker og eventuelt hva den ikke velger.

Noe av det reiseforsikringen dekker:
 • Sykdom ved reise (legebesøk, medisiner, penger igjen for tapt ferie)
 • Ulykke på reise (legebesøk, medisiner, penger igjen for tapt ferie)
 • Sykdom før reise – slik at man må avlyse
 • Forsinkelser og lignende uforutsette hendelser
 • Tap av bagasje/reisegods
 • Avbestilling
 • Rettshjelp
 • Egenandeler (f.eks. ved leiebil)
 • Ødeleggelser/skader på bagasje og eiendeler
 • Tyveri

Hvilken reiseforsikring er best?

En god påminnelse til alle som allerede har en reiseforsikring, er å ikke ta for gitt at den du har er «best i test» eller bedre enn andre forsikringer som tilbys. Det er dessverre mange som glemmer bort hva de har av forsikringer og hvor mye de betaler, noe som kan vise seg å koste mer enn det smaker.

Ofte kan man faktisk spare en del penger på å se seg litt rundt, finne ut av hva som finnes og deretter bytte forsikringsselskap. I 2018 har du en ny sjanse til å være smart, så pass på at du benytter deg av den. Finn ut av hvor mye du betaler for reiseforsikringen din, og bruk deretter litt tid på å lete etter en som kanskje er både bedre og billigere.

Reiseforsikring test

Det finnes en god del tester på nettet som kan fortelle deg noe om hva slags reiseforsikringer som er anbefalt. Det du bør huske på, er at en reiseforsikring som topper en slik test, ikke nødvendigvis trenger å være den reiseforsikringen som gagner deg og familien din best. Finn et selskap som gir deg akkurat du trenger, til en pris som ikke er helt avskrekkende.

Hvert eneste år blir ulike forsikringer testet og nevnt i media. Mange ønsker å hjelpe forbrukerne med å finne frem til det beste på markedet. Norsk Familieøkonomi er en av de som stadig tester forsikringer, deriblant reiseforsikringer. I 2017 gjorde de en test av reiseforsikring og her kom DnB best ut ifølge kriteriene de hadde satt. De nevnte også at reiseforsikringene til Storebrand, Frende, Sparebank 1 og Codan var gode. Uansett er det viktig å ha i bakhodet at denne testen er fra 2017.

Test av reiseforsikring

Det handler om å finne beste reiseforsikring for deg, ikke kun test.

Reiseforsikring best i test 2018

I 2018 gjennomførte Norsk Familieøkonomi en fersk test av reiseforsikring. I denne testen vurderte de reiseforsikring fra hele 12 ulike forsikringsselskap:

 • DnB
 • Europeiske
 • Frende
 • Eika
 • Storebrand
 • Sparebank 1
 • Gjensidige
 • Codan
 • Gouda
 • Tryg
 • Nemi
 • Landbruksforsikring

Reiseforsikringer − Best i test − 2018

Karakter − 6 Karakter − 5 Karakter − 4 Karakter − 3
DNB (Reiseforsikring Best) Frende (Reiseforsikring) Codan (Reiseforsikring) Landbruksforsikring (Reiseforsikring)
Europeiske (Europeiske Super Helårsreise) Eika (Reise Pluss) Gouda (Helårsforsikring Super)
Storebrand (Reise Super) Tryg (Reise Ekstra)
Sparebank 1 (Reiseforsikring) Nemi (Nemi Reiseforsikring)
Gjensidige (Reise Pluss)

I denne testen var det to forsikringsselskaper som fikk toppkarakter; DnB og Europeiske. Frende, Eika, Storebrand, Sparebank 1 og Gjensidige fikk karakter 5. Codan, Gouda, Tryg og Nemi fikk karakter 4. Til slutt kommer Landbruksforsikring med karakter 3.

Selv om det er forståelig at man ønsker seg en reiseforsikring som er «best i test», er det likevel viktig å huske på at kriteriene som er satt i denne testen kanskje ikke er like aktuelle for deg. For å finne en reiseforsikring som er «best i test» bør du finne en som har akkurat den dekningen du ønsker deg. Tenk deg om og finn ut av hva slags reiser du er mest på, hva slags dekninger som er viktigst for deg, og på hvilken måte du vil være trygg.

Er du usikker på hva slags dekning du trenger? Det finnes god hjelp å få. Du kan gjerne ta kontakt med noen av forsikringsselskapene og be om å få snakke med en rådgiver. Hvis de vet litt mer om din situasjon, vil de kunne gi deg gode forslag til hva som lønner seg. Hvis du snakker med mer enn ett selskap, kan du sammenligne denne informasjonen i etterkant og ta et valg basert på den innsikten du da har fått.

Test reiseforsikring − ikke nok

I tillegg til at det finnes en del ulike aktører som gjennomfører tester av reiseforsikringer, finnes det også en del statistikk. Man kan for eksempel finne ut av hvilket forsikringsselskap som er best likt blant kundene sine. Dette er også en slags «test» som gjør at du kan danne deg et bilde av reiseforsikring-verdenen.

Hvis ikke du ikke finner frem til nok info basert på disse testene, kan du også bruke media. Mange nettsider, magasiner og aviser skriver om forsikringer, hvordan de fungerer, hva eksperter mener om de ulike forsikringene og hva de anbefaler. Heller ikke dette er noe man nødvendigvis trenger å lytte 100 % til, men samlet kan informasjon man finner på nettet gjøre at man blir pekt i riktig retning. Deretter kan man selv prøve å finne ut av hva som er best for seg og sitt – da vil man til slutt ende opp med en veldig god reiseforsikring.

Slik finner du beste reiseforsikring

Det er nok ikke slik at det finnes et fasitsvar for hvordan man finner den beste reiseforsikringen, det finnes mange veier til Rom – men det er likevel slik at noen metoder er lurere enn andre.

Det absolutt viktigste er at man tar seg litt tid til å se hva som befinner seg på markedet, deretter er det lurt å bruke tid på å sammenligne.

Ta gjerne kontakt med en del ulike forsikringsfirmaer, og be dem om å komme med et tilbud på en god reiseforsikring. Så samler du sammen de tilbudene du får, ser nøye på dem og finn så ut hvilken du går for. Husk på at hvis det er noe med vilkårene eller forsikringens innhold du ikke forstår, må du ikke nøle med å spørre selskapet. De vil gjerne gi kundene sine god kundeservice, og det er en fordel for både dem og deg at du har god forståelse av hvordan avtalen fungerer og hvordan du bruker forsikringen dersom du trenger det.

Et godt tips for å finne beste reiseforsikring er også dette med at du ikke nødvendigvis trenger å ha én reiseforsikring resten av livet, bytt gjerne hvis du finner ut at det lønner seg – på denne måten kan det hende du alltid har den beste reiseforsikringen.

Få best pris på forsikring

Når man har funnet ut av hvilke forsikringsselskap og hvilke reiseforsikringer som kommer best ut i en del tester, ønsker man å finne ut av hvordan man kan få best pris på en av de forsikringene man har funnet ut at er gode.

Skal man sikre seg en god pris, bør man sammenligne. Det er ved å sammenligne og innhente flere ulike priser at man kan få et bra tilbud som gjør at man føler at reiseforsikringen hadde en ålreit pris man kan leve godt med.

Du skal også ha i minnet at det å betale for forsikring er en form for investering. Det kan hende du hadde brukt mye mer penger hvis noe for eksempel hadde skjedd på ferie, og du ikke hadde hatt en reiseforsikring som dekker deg. Dette kan det være litt ålreit å tenke på hver gang man betaler for forsikringen eller ser et månedlig beløp forsvinne den veien.

Finne best pris på forsikring

Finn best pris ved å sammenligne forsikringer fra flere selskaper.

Huskeliste før du velger forsikring

Siden det er en del man skal huske på og siden det noen ganger blir litt mye å holde kontroll på, kan det være greit med en enkel og relativt kort huskeliste. Denne huskelisten er det du virkelig bør og må huske på før du velger og skaffer deg forsikring. Det er selvfølgelig fint om du følger alle tips, og gjør en skikkelig jobb i forkant, men pass i hvert fall på at du husker på å sjekke punktene under.

Før du velger forsikring:

 1. Sjekk alltid vilkårene – nøye
 2. Undersøk om du allerede er dekket av en annen forsikring (gjelder som regel ikke når det er snakk om reiseforsikring)
 3. Sjekk ulike tilbud (og sammenlign disse)
 4. Pass på at forsikringen har god nok dekning
 5. Pass på at du har forstått alt i avtalen

Selskapene som tilbyr reiseforsikring

Det finnes en rekke forsikringsselskaper og mange av de har reiseforsikringer som både blir anbefalt og som når høyt opp i ulike tester. Dersom du er usikker på hva slags firmaer som finnes eller «hvor du skal begynne å lete», er dette noen eksempler på de selskapene som tilbyr reiseforsikring:

 • Codan
 • DnB
 • Tryg
 • Frende
 • KLP
 • SpareBank 1
 • Troll Forsikring
 • Gjensidige
 • If
 • Storebrand
Reiseforsikring for enkeltreiser

Det finnes noen firmaer som tilbyr reiseforsikring for enkeltreiser til sine kunder. Det kan selvsagt hende at dette noen ganger kan lønne seg for enkelte, men i de fleste situasjoner frarådes dette. Det er flere grunner til det. En av hovedgrunnene er at en helårs reiseforsikring også dekker deg på de små reisene som du nesten ikke tenker på som reiser.

Det er faktisk lurt å ha en forsikring som kan være til hjelp også når du tar en kjapp tur til Sverige, reiser i Norge, eller tar andre korte turer. Noen reiseforsikringer kan faktisk forsikre deg fra du går ut døra – noe som kan være viktig for mange av oss.

Ofte blir det også mye dyrere å gå for en løsning der man betaler per enkeltreise. Disse er nemlig ganske så kostbare, og selv om man tenker at man bare skal på én tur, kan det plutselig bli flere. Da har man tatt et dårlig valg som totalt sett ikke gagner økonomien.

Du bør også tenke på at man fort kan glemme dette med reiseforsikring. Altså kan det fort skje at man har forsikret én reise, men så glemmer man det neste gang man skal på en tur. Tenk deg om før du velger reiseforsikring for enkeltreiser til fordel for en som gjelder hele året, hvert år.

Få tilbud fra de beste forsikringsselskapene

Hvis du nå har bestemt deg for at du enten skal skaffe deg en reiseforsikring eller bytte fra det selskapet du nå er hos, kan du gjøre det på en enkel måte ved å benytte vår tjeneste.

Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut et enkelt skjema. Da mottar forsikringsselskapene din informasjon, noe som gjør at de straks vil strekke ut en hånd og gi deg et tilbud. Når du da har fått et knippe tilbud, kan du sammenligne disse og velge det som ser best ut. Det er selvsagt du som bestemmer hvilket selskap og hvilken forsikring du skal gå for.

Husk at det lønner seg å gjøre slike ting før det koker bort, det er dumt å glemme noe som er så viktig. Fyll ut et skjema nå!