Beste bilforsikring - slik finner du riktig forsikring

 

Beste bilforsikring – slik finner du riktig forsikring
4.5 (90%) 2 votes

 

Øyvind Warhuus

Husk på at bilen din fortjener en god forsikring. Det kan lønne seg å bruke litt tid på å finne en bilforsikring som dekker bilen din bra. Pass i hvert fall på at du ikke betaler for mye for noe som ikke er bra nok for deg og bilen din.

Bilforsikring

I vår tid har det heldigvis blitt veldig vanlig å kjøpe gode og svært dekkende bilforsikringer. Dette gjør det tryggere å ferdes på veiene og man kan med sikkerhet vite at ting blir ordnet opp i, dersom noe mot formodning skulle skje. Gode forsikringer gjør det også enklere å investere i en finere bil.

Når man kjøper en dyr bil er man faktisk avhengig av å også kjøpe en god forsikring. Dette gjelder spesielt hvis man har tatt billån for å kjøpe bil. Ved uhell eller ulykker kan det koste store summer å få reparert bilen eller lignende, det er derfor viktig med et sikkerhetsnett som hjelper til med slike økonomiske utfordringer som dessverre kan oppstå.

Det finnes mange forsikringsselskaper og alle disse tilbyr en del ulike bilforsikringer. Du må derfor finne ut av hva slags dekning du ønsker og deretter finne et selskap som tilbyr en slik avtale til best mulig pris. Vær gjerne raus med bilen din når du skal tegne forsikring – husk at det dreier seg om en stor verdi.

På utkikk etter beste bilforsikring?

Mange er på jakt etter markedets beste bilforsikring. Nå finnes det neppe noen fasit på hva slags forsikring det er – det kommer helt an på hvilke behov som skal dekkes. En forsikring som er best for deg, trenger ikke være best for naboen din, foreldrene dine, eller broren din. Du må altså ha fokus på å finne en bilforsikring som er tilpasset deg, bilen din og økonomien din.

Ofte bruker man et søkefelt i håp om å finne den beste bilforsikringen. Selvfølgelig finnes det mye god informasjon på nettet, men det er nok ikke så lett å med ett tastetrykk skulle finne frem til den beste bilforsikringen.

Det som kan gi en viss innsikt er å ta en titt på ulike tester. Nettet byr ofte på mange tester som har tatt for seg ulike forsikringer. Noen av disse kårer da beste bilforsikring. Hvis du ser på slike tester må du alltid være kritisk til hvem som har utført testen, når den ble utført og hva som er lagt til grunn. Det er ikke sikkert testen fokuserer på det du synes er det viktigste med en bilforsikring.

Beste elbil forsikring

Dersom du har en Tesla eller en annen elbil kan det lønne seg å velge en bilforsikring som er laget spesielt for elbil og for den situasjonen man er i da. Ofte kan dette ende opp med å bli både billigere og bedre. Også her må du selvfølgelig bruke fornuften og se på de prisene som tilbys. Det er ikke nødvendigvis noe vits å ha en bilforsikring unikt for elbil, dersom denne viser seg å være mye dyrere enn vanlig bilforsikring.

I og med at flere og flere skaffer seg Tesla eller annen elbil, kommer det også stadig flere forsikringer tilpasset elbil. Dette er noe alle forsikringsselskaper vil kaste seg på.

Du skal vite at disse forsikringene ofte kommer med noen dekninger som du ikke vil finne i vanlig forsikring for bil. Et eksempel på dette er at forsikringer til elbil ofte også dekker skade på ladekabel og lignende utstyr som er unikt for elbiler.

Hvis du er på jakt etter en ekstra god elbil forsikring, anbefales det at du tar kontakt med flere ulike forsikringsselskap som tilbyr denne typen forsikring. Be dem om å gi deg et konkret tilbud, og bruk deretter litt tid på å sammenligne disse. Du bør se på både innholdet i avtalen, altså hva den dekker, og prisen. Da blir det lettere å finne markedets beste elbil forsikring.

Billig bilforsikring

Det er ikke alle som synes det er spesielt gøy å bruke penger på å kjøpe flere forsikringer. Noen synes det er både kjedelig og at det koster altfor mye. Hvis dette er noe man kjenner på, vil man naturligvis lete etter en billig bilforsikring.

Det er ikke alltid slik at det lønner seg å gå for det aller billigste man kan finne. Noen ganger lønner det seg å betale litt mer, for å være litt bedre sikret. Dette er ofte saken når det kommer til bilforsikring.

Samtidig er det selvfølgelig lurt å tenke på pris, du skal unngå å betale mer enn det du må. For å unngå å betale mer enn nødvendig for en bilforsikring, er det lurt å ha hentet inn flere tilbud. Når du tar valget vel vitende om at du valgte det beste tilbudet, kommer du garantert til å føle deg bedre. Plutselig var det kanskje ikke så kjedelig med tegning av forsikring likevel!

gode raad for beste bilforsikring

Sammenlign priser

Vi har allerede vært innom dette punktet, nettopp fordi det er så viktig. Dette er en påminnelse du ikke kan få mange nok ganger: Husk på at du må sammenligne priser.

Hvis du bruker litt tid på å kontakte ulike forsikringsselskaper, vil du kjapt forstå verdien i dette. Du vil nemlig kunne se hvor mye penger du kan spare på å sammenligne prisene.

Når du sammenligner priser må du selvfølgelig huske på at du også har det du trenger i avtalen. Pass på at du har lest vilkårene nøye og vær sikker på at du får alt det du trenger i bilforsikringen din.

Alle forsikringsselskaper vil gjerne ha deg som kunde. Derfor vil de også strekke seg langt for å kunne tilby deg noe du sier ja til. Du skal også være klar over at forsikringsselskap sitter på mye god kunnskap – dette er noe du gjerne kan benytte deg av. Hvis du er litt usikker på akkurat hva slags forsikring du trenger til bilen din, spør dem gjerne om hjelp. Du kan fin få hjelp fra dem uten at du er nødt til å kjøpe derfra – du kan holde alle muligheter åpne.

Slik finner du beste bilforsikring

Du skal nå få tre veldig enkle og konkrete tips for å finne beste bilforsikring. Hvis du bruker disse, er sannsynligheten stor for at du får en god forsikring du kan være fornøyd med. Uansett hva må du huske på å ta deg tid til dette med bilforsikring. Ikke prøv å utsette det, det kommer det ikke noe godt ut av.

1.Finn ut hva slags dekning du skal ha og hvor mye du kan bruke

Dette er et godt sted å begynne. Bruk tid på å finne ut av hva slags dekning du ser for deg at du trenger. Dette er selvfølgelig noe som kan endre seg når du har kommet i kontakt med et forsikringsselskap, men det er lurt å ha tenkt på saken før du får mer hjelp eller før du skal tegne forsikringen.

Det er også lurt å finne ut av hvor mye du faktisk kan bruke på en slik forsikring. Det er mange som ikke har helt kontroll på økonomien før de snakker med et forsikringsselskap, da kan det fort bli litt vanskelig. Sett gjerne opp et budsjett, da finner du ut hvor mye du kan bruke hver måned på forsikring til bilen.

Og du, hvis du er av typen som synes det er litt smertefullt å skulle bruke så mye penger på en forsikring, da kan du gjerne sette opp et lite regnestykke som viser hvor dyrt det vil bli hvis du skader bilen uten forsikring. Dette vil nok gjøre deg tryggere på at du gjør noe lurt.

2.Kontakt forsikringsselskap for tilbud

Etter at du selv har gjort nødvendige forberedelser kan du ta kontakt med ulike forsikringsselskap. Om du vil maile eller ringe er opp til deg. Be om å få tilbud på den typen forsikring du ønsker deg. Du kan godt opplyse om at du nå skal vurdere flere ulike priser, og at du ønsker en god avtale.

Ikke ta kontakt med bare to forsikringsselskap, gå bredere ut slik at du har muligheten til å sammenligne ganske mange priser. Da er du sikrere på å ende opp med en god pris og den beste bilforsikringen.

gode raad for beste bilforsikring

3.Sammenlign, sammenlign, sammenlign

Dette er det absolutt viktigste for å finne både en god og en billig bilforsikring. Du skal nå ha fått flere ulike tilbud og du har disse foran deg – svart på hvitt. Det vil da være relativt enkelt å finne ut av hva som vil være det beste valget.

Etter at du har brukt litt tid på å sammenligne sitter du nok med svaret ditt. Da kontakter du enkelt og greit det forsikringsselskapet som kom med dette tilbudet. De vil da hjelpe deg med resten – det er lite som kreves av deg. Alle forsikringsselskaper er opptatte av å gjøre dette så enkelt som mulig for kunden. Dersom du allerede har en bilforsikring et annet sted, vil ditt nye forsikringsselskap kunne hjelpe deg med hva du skal gjøre for å si opp denne avtalen. Husk å opplyse om dette så tidlig som mulig.

Vi håper du finner en god bilforsikring som gjør at du kan bruke bilen din samtidig som du er helt trygg på at ting ordner seg dersom noe skulle skje!

Bruk gjerne vår tjeneste

Dersom du synes det høres litt krevende ut å skulle ta kontakt med mange ulike forsikringsselskap kan du gjerne bruke vår tjeneste. Da går det ganske mye fortere å innhente tilbud på bilforsikringer.

Du fyller enkelt ut et skjema og så gjør i grunn vi resten for deg. Vi sender ditt ønske videre og ber flere forsikringsselskap om å komme med tilbud.

Vår tjeneste gir deg med andre ord muligheten til å sammenligne, slik at du ender opp med en forsikring med både bra innhold og god pris.

Les flere artikler om forsikring

Billig forsikring – slik gjør du det

Forsikringsselskapene tjener svært godt på kunder som sjelden eller aldri sjekker forsikringene sine. Minst en gang i året bør du sjekke prisen for å få billigst forsikring. Slik gjør du det!

read more