Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

3 tips for å friske opp boligen

3 tips for å friske opp boligen
4.4 (87.62%) 21 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Freshe opp rommet med en tapet

Vil du friske opp et rom hjemme? Da kan tapet være den rette løsningen for deg. Gå for en fresh farge eller et spennende mønster. Ved å velge en vegg som får et eget særpreg kan du gi rommet en helt ny personlighet. Eller du kan for eksempel prøve deg på tapet over kjøkkenbenken. Husk at tapeten da må dekkes til med glass. Det finnes flere typer tapet: papir, fiber og vinyl. Det er viktig å være klar over at det kreves forskjellig teknikk for å montere de forskjellige typene.

Er det nødvendig å fjerne gammel tapet? Sjekk om tapeten sitter godt, gjør den det kan du la den være. Hvis du må fjerne tapeten gjør du det enkelt med fukt eller damp. Noen typer tapeter som glassfiber kan sitte så godt at du bør sparkle hele veggen eller legge på en ny underlagsduk istedenfor å fjerne den gamle tapeten.En tapet kan friske opp rommet

Fiks sprekker og hull uten sparkel

Har du små sprekker du gjerne vil fikse på vegger eller tak? Det vanligste er å dekke disse med sparkel. Dette kan ta litt tid og er en del jobb. Det finnes en enklere metode.  Du kan bruke en reperasjonstapet som lett limes over sprekken. Den kan bestilles gjennom alle de store byggevarekjedene.  Scotch har også ulike lerretstaper som enkelt kan festes over sprekker. Så er det bare å male over når det er gjort.

Mal flisene på badet

Er du lei fargen på flisene på badet? Har du lyst til å bytte de ut, men budsjettet strekker ikke til? Det er dyrt å bytte fliser. Da kan det være en løsning å male flisene. På denne måten kan du enkelt få ny farge eller skjule uønsket flisdekor. Skal du male er det viktig at både fliser og fuger er helt rene. Du bør også slipe flisene slik at de blir matte før du maler over. Dette er bare en midlertidig løsning, det kommer ikke til å vare i mange år, men kan være en fin løsning før en fremtidig oppussing. Hvor lenge det varer avhenger av slitasje og hvor godt du har gjort forarbeidet.

 

Kilder: DinSide.no, Ifi.no, Klikk.no.

Vurderer du å selge?

Det finnes flere måter å gjøre det lettere for deg å selge boligen på. En av dem er å finne riktig eiendomsmegler. Hvordan finner du den rette for deg som ikke koster skjorta?

read more