Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

11 tips når du skal selge bolig

11 tips når du skal selge bolig
3.7 (73.33%) 3 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

I hovedsak er det to perioder i året som er spesielt egnet for å selge bolig, nemlig januar og august. Her får du 11 tips for et best mulig resultat ved salg av bolig!

1: Gjør en innsats

Når du skal selge boligen din er det viktig at du gjør boligen klar for salg og dette krever en innsats. Det er viktig at du gjør boligen din så tiltalende og innbydende som mulig, tar bra bilder til boligannonsen og at boligen selges helhjertet. Eiendommer er ferskvare og målet for boligselger bør være at boligen blir solgt kort tid etter at visningene er ferdige.

2: La salgsannonsen være enkel og realistisk

Ærlighet varer lengst. Lyver eller overdriver du i boligannonsen og/eller i prospektet, risikerer du i verste fall søksmål. Du kan komme langt med å være kreativ, men pass altså på at du er ærlig når du skal selge bolig. Det enkle er ofte det best, la derfor salgsannonsen være enkel og realistisk.

3: Ikke lyv om prisen på boligen

Prisantydningen på boligen skal ikke være lavere enn hva du selv er villig til å akseptere. Lokkepris på boliger som skal selges er heller ikke lov. Er prisen satt for lav, virker også boligselgeren useriøs og dette kan virke avskrekkende på eventuelle boligkjøpere.

4: Ikke slipp inn hvem som helst på visningen av boligen

Når boligen din skal selges, er det viktig at potensielle boligkjøpere har positive inntrykk fra visningen, ikke negative. Vær derfor ikke redd for å kaste ut usæriøse folk som kommer på visning.

5: Ikke glem igjen kjæledyret ditt

Førsteinntrykket av boligen er viktig. Det er derfor viktig at boligen fremstår som ren og ryddig når det er visning. Folk som kommer på visning kan også være allergiske mot dyr, så det hever ikke akkurat førsteinntrykket om et kjæledyr gnir seg mot dem. Rydd bort alt som ikke har en naturlig plass i boligen din og pass på at kjæledyret ditt ikke er hjemme.

dette gjor du for salg av bolig

Boligstyling kan gjøre boligen letter å selge. Boligstylisten fremmer særpreg og andre positive sider ved boligen.

6: Ikke rydd i boden

Prioriter hvor du rydder. Ingen forventer at boden skal være tom, men det må være mulig å åpne døren uten at alt faller ut. Potensielle boligkjøpere er opptatt av størrelsen på boden, ikke nødvendigvis hvor ryddig den er. Fokuser heller på å rydde i selve boligen, slik at den fremstår som luftig og ikke overmøblert.

7: Ikke la følelsene dine ta overhånd

Det er ofte mye følelser inne i bildet når noen skal selge hjemmet sitt og man ønsker ikke at selger skal komme i en krangel med en potensiell boligkjøper på visning. Derfor er det bedre om eiendomsmegleren tar visningen alene.

8: Ikke vær gjerrig

Husk at du må bruke penger for å tjene penger. Hør på eiendomsmegleren sine råd om hvordan du burde bruke pengene dine for å gjøre boligen din klar for salg. For å få opp inntrykket av boligen kan du få ferdig de småtingene som ikke har blitt gjort enda.

 

dette gjor du for salg av bolig

Få hjelp fra en eiendomsmegler.

9: Ikke ha visning i utfartshelger

Det kommer an på hva slags bolig og hvor i landet den ligger, men i utgangspunktet er det anbefalt at man unngår å legge visningen i påskeferien, kristi himmelfart eller i pinsehelgen.

10: Ikke spar på markedsføringen

Vil du ha folk på visning må det brukes penger på markedsføring av boligen din. Det lønner seg vanligvis å annonsere boligen på Finn.no og i lokalavisen, men bruk også gjerne sosiale medier for å fremme boligannonsen.

11: Boligstyling

Mange velger å bruke en boligstylist før de skal annonsere og ha visning av boligen din. Boligstylisten fremmer særpreg og andre positive sider ved boligen. Som regel fjernes de personlige eiendelene, slik at potensielle boligkjøpere lettere skal kunne se for seg å selv bo der.

Les flere artikler om eiendomsmegling

Vurderer du å selge?

Det finnes flere måter å gjøre det lettere for deg å selge boligen på. En av dem er å finne riktig eiendomsmegler. Hvordan finner du den rette for deg som ikke koster skjorta?

read more